Soap rond watermeisje op Golden Globes krijgt wrange, onverwachte wending

Bron © New York Post

Foto: Instagram, Twitter

Ze was de ster in zowat elk rodeloperbeeld dat gemaakt werd tijdens de laatste Golden Globes: het meisje dat water moest uitdelen aan de passerende filmsterren. Ze poseerde alsof haar leven ervan af hing en dat heeft geloond ook: het leverde haar een reclamedeal, tv-optredens en zelfs een rolletje in ‘Mooi en Meedogenloos’ op. Maar nadat ze eerst zelf een rechtszaak aanspande tegen het bedrijf dat haar groot maakte, daagt Fiji haar nu zelf voor de rechter.

De winnaars zijn we ondertussen al vergeten, de aanwezige sterren ook, maar wie “Golden Globes 2019” zegt, denkt wel meteen aan het ‘watermeisje’, de bijnaam die Kelleth Cuthbert verdiende aan haar eigen passage tijdens de Golden Globes.

Soap rond watermeisje op Golden Globes krijgt wrange, onverwachte wending
Foto: Invision for Fiji Water

Nauwelijks enkele dagen na festiviteiten raakte bekend dat Cuthbert het watermerk Fiji voor de rechtbank daagde. Volgens het model had het bedrijf een marketingcampagne op poten gezet, onder andere met kartonnen borden met haar beeltenis, en dat zonder haar toestemming. Aan The Hollywood Reporter zei ze dat Fiji haar onder druk gezet heeft om haar rechten af te staan, iets waar ze niet akkoord mee ging.

Fiji Water reageerde verbaasd en heeft nu op zijn beurt klacht ingedien tegen Cuthbert. Het merk beweert dat het model “de hand bijt die haar voedt” en ten onrechte het bedrijf beschuldigt “dat als enige verantwoordelijk is om haar de gelegenheid en middelen te geven voor haar vluchtige 15 minuten internetfaam”.

In de tegeneis beweert Fiji dat Steinbach (Cuthberts echte naam) en haar team destijds een jaarovereenkomst hebben gesloten die haar 90.000 dollar - zo’n 80.000 euro - als merkambassadrice opleverde, en dat Fiji zo de rechten verwierf op haar “naam, beeltenis en optredens”. Het bedrijf beweert dat ze in een interview heeft bevestigd merkambassadrice te zijn en is gefilmd bij het ondertekenen van de overeenkomst. Maar die overeenkomst bestond uit één exemplaar “dat Steinbach mee naar huis heeft genomen”.

Volgens Cuthbert ging het niet om een bindende overeenkomst. Ze beweert dat ze Fiji persoonlijk zo’n 12 miljoen dollar aan visibiliteit heeft bezorgd, en wil daarvoor vergoed worden. Fiji wil dat ze de zaak laat vallen en wil dat ze een schadevergoeding betaalt, net als de gerechtskosten.

Door ehu
VOOR ABONNEES