Kevin Janssens openhartig: “Ik zal nooit met pensioen gaan”

1 / 2

Zondag was Kevin Janssens te gast bij Kris Wauters op radiozender Joe. Kevins gevoelige kant kwam aan bod in de uitzending, maar ook zijn enthousiasme over zijn job stak hij niet onder stoelen of banken. “Ik zal nooit met pensioen gaan”, sprak de acteur.

ehu

Kevin Janssens houdt van zijn job, zoveel is wel zeker: “Ik ben eigenlijk heel dankbaar voor de dingen die ik allemaal heb kunnen doen sinds ik afgestudeerd ben. Ik heb er heel hard voor gewerkt en voor geknokt. En het is altijd mijn passie geweest dus ik ben heel blij dat ik van mijn hobby en van mijn droom die ik als kind had mijn beroep heb kunnen maken”, vertelt Kevin. Kris geeft mee dat je als acteur gemakkelijk tot je zeventigste of zelfs tot je tachtigste kan doorgaan. “Ze zeggen me altijd dat ik aan pensioensparen moet doen, maar ik zal nooit met pensioen gaan. Ik blijf het kind in mij naar boven halen, hoe oud ik ook ben.”

“Ik dacht aan een vrouw”

Kevin vindt dat iedereen het nummer ‘Ik dacht aan een vrouw’ van Frank Vander Linden moet kennen, en dat nummer brengt heel wat teweeg bij hem. “Ik heb dat nummer voor het eerst op tv gehoord, hij bracht dat nummer en ik werd onmiddellijk stil van de schoonheid en de intimiteit van de tekst en de muziek. Ik was zo onder de indruk. Toevallig een paar weken geleden was ik bij Frank op een concert. Hij zong dat nummer en ik ben spontaan beginnen te huilen. Als je zoiets met mij kunt doen, dan heb je mijn hart gewonnen.”

Donkere kantjes

Tijdens de uitzending werd ook duidelijk dat Kevin zijn gevoelige kant wel verder reikt dan huilen op een concert. “Er is één nummer van Bruce Springsteen ‘I’m on fire’ en daar komt een vrij diepe zin in voor: ‘Sometimes it’s like someone took a knife, baby, edgy and dull, and cut a six-inch valley through the middle of my skull’, dat is een vrij heftig stuk. Ik ben iemand die heel melancholisch kan zijn en donkere kantjes heeft, zeker als het gaat over de liefde.”

LEES OOK