Potjes koken over na Brugse derby, vlaggenplanter verdedigt zich: “Vormer deed het de vorige keer ook”

Een gemoedelijke Brugse derby eindigde zondag onbeslist. In de extra tijd gingen de poppen al even aan het dansen na een fout van Omolo op Vormer, maar na affluiten liep het helemaal mis. Nadat doelpuntenmaker Irvin Cardona een vlag op de middenstip plantte. Een ietwat vreemde actie aangezien de wedstrijd op een gelijkspel eindigde - en eentje die de Club-spelers niet apprecieerden.

LEES OOK.Club Brugge kan derby tegen Cercle niet winnen, VAR grijpt niet in voor randje-buitenspel bij 2-2-gelijkmaker

LEES OOK.Het harde verdict van onze chef voetbal Ludo Vandewalle voor Club Brugge na derby: “Zo word je geen kampioen”

Club Brugge-speler Dion Cools reageerde als door een wesp gestoken en trapte de vlag weg. Ook Brandon Mechele kwam zich bemoeien, en in een mum van tijd stonden spelers en staffleden van beide teams neus aan neus. Cercle Brugge-coach Laurent Guyot deed intussen zijn uiterste best om de gemoederen te bedaren. Hij leidde Cardona weg van al het gewoel. Ook in de spelerstunnel werd duchtig gediscussieerd tussen beide teams.

Potjes koken over na Brugse derby, vlaggenplanter verdedigt zich: “Vormer deed het de vorige keer ook”
Foto: BELGA

Het is overigens niet de eerste keer dat er recent commotie ontstaat omwille van een vlag die op de middenstip geplant wordt. Ruud Vormer deed na de Brugse derby in september (die Club met 4-0 won, nvdr.) immers hetzelfde. Groot was de verontwaardiging bij Club echter toen ­Cardona deze keer de vlag van Cercle ­ostentatief in de middencirkel ging zetten. Aangezien ­Cercle goed weg­gekomen was en de potjes tijdens de blessuretijd bij sommigen al overkookten, gaf de actie van Cardona blijk van weinig tact. Toen de vlag geplant werd, gingen spelers en staf van beide ploegen bijna met elkaar op de vuist. Het duurde even voor de kampen gescheiden werden.

Cardona: “Ik wilde niet provoceren”

“Ik wilde niet provoceren, maar vorige keer deed Vormer het ook. We speelden thuis en ik vond dat het kon. Nee, ik vind ons gelijkspel niet onverdiend, we hebben er ons hoofd voor gelegd en waren efficiënt. Voor ons zou dit wel eens het punt van het behoud kunnen zijn.”

De zet van Cardona werd bij de tegenpartij logischerwijs amper gesmaakt. “Cercle vierde alsof het de Champions ­League gewonnen had. Maar we waren 90 minuten baas”, aldus Rits. Ook Denswil dacht er het zijne van. “Wij staan hier met een rotgevoel en dan gaan zij een beetje leuk lopen doen met die vlag. Kom op zeg. Dit blijft ons stadion, hoor.”

Enkele weken geleden liet ook Leandro Trossard (Racing Genk) zich tot zo’n actie verleiden na de gewonnen Limburgse derby op het veld van STVV. Na die wedstrijd ontstonden rellen tussen beide supportersclans.

LEES OOK.SPELERSBEOORDELINGEN. Twee gebuisden bij Cercle maar ook bij Club enkele zwakke schakels in Brugse derby

Potjes koken over na Brugse derby, vlaggenplanter verdedigt zich: “Vormer deed het de vorige keer ook”
Irvin Cardona wordt weggeleid door coach Guyot. Foto: BELGA
Door jve, svar
  • Meer voetbal