Oplichter probeert bejaard koppel geld af te troggelen, maar beseft niet met wie hij te maken heeft

Bron © Telegraaf, CNN

Foto: Shutterstock, DHS

Een Jamaicaanse man heeft een verkeerd slachtoffer uitgezocht voor zijn oplichtingspraktijken. De verdachte probeerde William Webster (94) via de telefoon te scammen, maar had geen idee dat hij de voormalig CIA- en FBI-voorman aan de lijn had.

Webster en zijn vrouw Lynda werden vier jaar geleden enkele malen per telefoon en mail benaderd door de oplichter. De twee zouden volgens Keniel Aeon Thomas - die zich voordeed als ene David Morgan van Mega Millions - een loterij hebben gewonnen. Hierop lichtte Webster voor het eerst de FBI in.

“Ze vinden me nooit”

Na een aantal telefoontjes dreigde de verdachte het huis van Webster op te blazen en hem en zijn vrouw met een sniper om te brengen. Om dat te voorkomen, dwong de oplichter hen duizenden dollars over te maken. Thomas benadrukte tijdens zijn telefonische bedreigingen dat de FBI en CIA hem nooit zouden vinden, zo schrijven de aanklagers.

Maar hij had het helemaal bij het verkeerde eind. Eind 2017 werd de man opgepakt. Tijdens de hoorzitting afgelopen vrijdag werd onthuld dat ook de Websters slachtoffers in de zaak waren, meldt CNN.

Volgens het echtpaar droeg de kennis die Webster bij de FBI opdeed bij aan het gevangenzetten van de oplichter. “We zijn blij dat we een aantal vrienden hebben die ons kunnen helpen”, verklaarde Lynda Webster tegenover de rechter.

Door ehu
VOOR ABONNEES