Weinig hinder voor hogesnelheidstreinen tijdens nationale stakingsdag

Het internationale treinverkeer zou niet al te veel hinder ondervinden van de nationale staking woensdag. Bij Thalys wordt één rit Brussel-Parijs geschrapt, Eurostar verwacht geen problemen voor wie naar Groot-Brittannië reist.

Alleen wie woensdag met de Eurostar naar Frankrijk wil sporen (Rijsel of Calais), moet zijn plannen herbekijken. Dat komt omdat de “intra-Schengenterminal” in het station Brussel-Zuid dicht zal zijn. Het gaat om een minderheid van de Eurostar-reizigers, zegt woordvoerster Stefanie Van Mierlo. Zij kunnen hun reis kosteloos annuleren en met de TGV naar Frankrijk reizen.

Bij Thalys is alleen de trein afgeschaft die om 7.13 uur vertrekt vanuit Brussel-Zuid richting Parijs. De betrokken reizigers kunnen hun ticket kosteloos omwisselen voor de vorige of volgende trein.

Ook bij ICE en TGV wordt weinig hinder verwacht.

Spoorwegmaatschappij NMBS maakt maandagnamiddag bekend welke treinen woensdag zullen rijden in het kader van de minimale dienstverlening. Het is de derde vakbondsactie met minimale dienstverlening, sinds die begin maart vorig jaar werd ingevoerd.

Bij de vorige staking, in juli vorig jaar, reed ongeveer een op de drie treinen in vergelijking met een normale dienstregeling.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten