Leerling valt van vier verdiepingen hoog

Brussel -

Een 14-jarige leerlinge van het Don Bosco-college in Sint-Lambrechts-Woluwe is maandag van de vierde verdieping van de school naar beneden gevallen. Ze vecht voor haar leven. Het meisje vroeg haar leerkracht of ze het raam mocht openen en sprong naar beneden.

De hulpdiensten werden maandagochtend naar het Collège Don Bosco, aan de Stokkelsesteenweg in Sint-Lambrechts-Woluwe, geroepen. Dat bevestigt Michaël Jonniaux, korpschef van de politiezone Montgomery.

“Omstreeks 11 u. is een meisje van 14 jaar uit het raam van haar klas gesprongen en 10 meter lager terecht gekomen. Volgens de eerste elementen van het onderzoek heeft het meisje aan de leerkracht gevraagd om het raam te mogen openen. Hierop zou zij uit het raam naar beneden gesprongen zijn. Er zou geen sprake zijn van enige tussenkomst van een derde”, zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket.

De ouders van de leerling zijn ingelicht en krijgen ondersteuning van de dienst slachtofferhulp. Het slachtoffer verkeert in levensgevaar, maar haar overlevingskansen zijn positief, volgens de politie. Ook de leerlingen van de school die het ongeval zagen gebeuren, worden ondersteund door de dienst slachtofferhulp. Wat er precies is gebeurd of wat er aan het ongeval is voorafgegaan, wordt nu onderzocht.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Door tg
VOOR ABONNEES