Manager Pozuelo speelt het hard: “Wij spreken niet meer met Genk”

Foto: Photo News

Alejandro Pozuelo heeft zijn keuze gemaakt. Hij wil zijn droomtransfer naar het Canadese Toronto realiseren, desnoods via de rechtbank. “De tijd van onderhandelen met Racing Genk is voorbij”, zegt zijn manager David Garcia. “Als de club niet wil meewerken aan zijn transfer, gebruiken we de juridische weg.”

Alles draait om een verkoopsclausule van 8 miljoen euro die in het contract van Pozuelo is opgenomen. Toen het Saudische Al-Ahli vorige maand aan zijn mouw trok werden volgens Genk “duidelijke afspraken” gemaakt dat de clausule tot de zomer werd opgeschort. Pozuelo schoof bij aan een persconferentie waar de club meedeelde dat de speler het seizoen uitdoet in Genk. Maar volgens David Garcia heeft de speler helemaal niets beloofd. “Genk moet zich houden aan de clausule in Alejandro’s contract”, zegt de makelaar. “Als een club een bod van 8 miljoen euro doet, moet het meewerken aan een transfer. Toronto heeft dat bod gedaan en dus moet Genk met Toronto aan de tafel.”

Als Genk het been stijf houdt kan Garcia teruggrijpen naar een ultiem wapen: de beruchte “wet van ‘78” waarmee sportbeoefenaars altijd onder een contract uitkunnen. Tussen clubs in België bestaat een herenakkoord dat niet te gebruiken. Maar de manager van Pozuelo heeft minder scrupules.

“Ik kan u nog niet zeggen wanneer we naar de rechtbank stappen”, zegt Garcia. “Maar met Genk praten we niet meer. Alejandro traint wel nog mee omdat hij zijn contract wil respecteren zo lang het niet is ontbonden.”

De clan-Pozuelo hoopt nu dat Genk alsnog eieren voor zijn geld kiest en zwicht voor de afgesproken afkoopsom van 8 miljoen euro. Als Pozuelo daadwerkelijk de wet van ’78 gebruikt moet de speler alleen een verbrekingsvergoeding betalen die flink lager uitkomt. Het management hoopt dan weer die juridische kost te vermijden omdat het niet zeker is of in dat scenario de deal met Toronto nog kan doorgaan. De Amerikaanse profcompetitie MLS heeft strikte regels omtrent het aantrekken van spelers die nog onder contract staan. Garcia heeft ook aanbiedingen uit China voor Pozuelo “maar de wens van de speler is uitdrukkelijk om naar Canada te gaan.”

LEES OOK. Racing Genk wil Pozuelo niet laten gaan: “Zeer duidelijke afspraken gemaakt”

LEES OOK. Geen reden tot feesten in Genk: transfer van sterspeler Pozuelo wordt juridisch gevecht (+)

Door bla
  • VOOR ABONNEES
    Meer voetbal