Meghan Markle gaat prinses Diana achterna met “koninklijke zonde”

Vorige week werden vijf vriendinnen in People aan de tand gevoeld over hun relatie met Meghan Markle en lekte er intieme informatie over de band met haar vader. Volgens het Canadese royaltymagazine Maclean’s heeft de hertogin van Sussex daar zelf toestemming voor gegeven en neemt ze daarmee een “slecht” voorbeeld aan wijlen prinses Diana.

vwh

Tijdens haar woelige huwelijk met prins Charles, gaf prinses Diana toestemming aan haar vrienden om haar kant van het verhaal uit de doeken te doen in de media. Het Britse koningshuis was toen niet van die stunt op de hoogte. Als gevolg daarvan namen verschillende medewerkers van Lady Di ontslag en werden de media snediger. Een tweede interview aan Martin Bashir, in het BBC-programma Panorama, leidde tot het bevel van koningin Elizabeth aan prins Charles om de scheiding aan te vragen.

Volgens het blad speelt Meghan Markle nu net als Lady Di met vuur omdat ze haar vriendinnen openhartige interviews laat geven. Ook het feit dat ze een primeur gaf aan het Amerikaanse magazine People zou in het verkeerde keelgat kunnen schieten bij de Britse media, omdat die zich gepasseerd zullen voelen.

De PR-stunt van Meghan wordt omschreven als een “koninklijke zonde”, die weleens in haar nadeel zou kunnen spelen. “De voordelen van zo’n interventies duurden in het verleden zelden lang, en de schade op lange termijn kon extreem zijn. Diana onthulde later dat ze spijt had van haar ontboezemingen”, staat er te lezen.

LEES OOK. Meghan Markle schreef brief aan haar vader: “Maak me geen slachtoffer in de media”

Aangeboden door onze partners