Het winterweer beu? Deze week wordt het 14 graden

Bron © KMI

Foto: Nataliya Nazarova / Shutterstock.com

Goed nieuws voor de mensen die stilaan genoeg hebben van de winterse kou: eind deze week kan het kwik stijgen tot lokaal 14 graden. Dat meldt het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI).

Dinsdag zal een krachtig hogedrukgebied boven Frankrijk ons weer stabiliseren. Langs de noordelijke flank daarvan stroomt nog zeer vochtige zeelucht over onze streken. Het blijft droog maar we verwachten veel wolken met tussendoor enkele opklaringen. De maxima schommelen tussen 3 graden op de Hoge Venen en 10 graden aan de kust.

Woensdag blijft het droog. Vooral over het noorden kunnen er nog lage wolken voorkomen. Elders worden de opklaringen breder met in de loop van de dag wel hoge wolkensluiers. We krijgen maxima van 3 of 4 graden in de Hoge Venen tot 9 graden in Vlaanderen. Het is rustig met een overwegend zwakke zuidelijke wind.

Van donderdag tot zaterdag bepaalt een hogedrukkern boven Polen gunstig ons weer. Het wordt dan overwegend zonnig en overdag ook zeer zacht met maxima van 8 of 9 graden in de Hoge Ardennen tot 12 of 13 graden in Laag- en Midden-België. Hier en daar kan het kwik vrijdag en zaterdag klimmen tot 14 graden. ’s Nachts vriest het plaatselijk nog licht.

Ook zondag wordt het wellicht droog en vaak zonnig. Mogelijk verschijnen er wel meer hoge wolkenvelden. De maxima liggen tussen 9 en 13 graden.

Mogelijk vergroot maandag de kans op wat regen, maar volgens de huidige prognoses blijft het meestal nog droog met maxima rond 12 graden.

Door nadb
VOOR ABONNEES