Tom Waes over ‘Reizen Waes’: “Vijfde seizoen kan zeker”

Nog één aflevering te gaan en Reizen Waes Europa zit erop. Tom Waes (50) beseft dat hij met deze kijkcijfers niet anders kan dan een vijfde seizoen maken.

Anderhalf miljoen kijkers voor de aflevering over Azerbeidzjan afgelopen zondagavond en 1.847.018 kijkers voor die over Oekraïne van vorige week: Reizen Waes Europa blijft voorhistorische kijkcijfers halen.

Tom Waes staat erbij, kijkt ernaar en beseft dat hij nu wel een vijfde seizoen moét maken: “Het is nog niet beslist, maar de kijkcijfers bewijzen dat het nog niet op is. We kunnen gemakkelijk nog een seizoen maken. Aan landen geen gebrek, sowieso. Finland interesseert me heel hard, omdat ze daar een aparte Samibevolking hebben. Macedonië is een kanshebber, dat land heet nu Noord-Macedonië. Ik wil ook wel naar de Faeröer-eilanden. Cyprus is ook interessant, vanwege de spanningen met Griekenland en Turkije. Keuze genoeg. En een vijfde seizoen kan zeker omdat Reizen Waes ook geëvolueerd is. De aflevering over Azerbeidzjan leek meer op de oude Reizen Waes, wat vrijblijvender. Die over Noord-Ierland, Groenland en Oekraïne waren relevanter. VRT-journaliste Phara de Aguirre zei me onlangs: jij bent de meest relevante journalist van het moment, want jij hebt 1,7 miljoen kijkers gehaald met een aflevering over de Noord-Ierse kwestie, op Canvas zouden we daar honderdduizend kijkers mee bereiken. Dat vind ik wel een compliment, ook al voel ik me geen journalist. Maar misschien kan ik me net daarom meer veroorloven.”

Op dat vijfde seizoen van Reizen Waes wordt het wel even wachten: Tom Waes heeft het druk. “Ik draai nog één aflevering van The blacklist voor Ketnet, dan beginnen we scenario’s te lezen en te repeteren voor het tweede seizoen van Undercover, dat we op 1 april beginnen te draaien. Op 1 juli maak ik Kamp Waes en vervolgens de rest van seizoen twee van Undercover. Dan zou ik toch een maand gas willen terugnemen.”

Door tdl
VOOR ABONNEES