Politie en parket staan voor raadsel: mama van drie kinderen (49) overleden na zware crash op recht stuk weg vlakbij eigen woning

Het slachtoffer belandde met de auto tegen een geparkeerde vrachtwagen. Foto: bfr

Kortemark / Zarren -

De 49-jarige Kathleen Beernaert uit Zarren is maandagmiddag op enkele honderden meters van haar woning om het leven gekomen bij een tragisch ongeval. De vrouw knalde in de Roeselarestraat met haar wagen tegen een vrachtwagen die langs de weg geparkeerd stond.

Het ongeval gebeurde maandag omstreeks 16 uur in de Roeselarestraat in Zarren, de belangrijke verbindingsweg tussen Staden en Zarren. Op een recht stuk weg tussen beide gemeenten verloor Kathleen Beernaert (49) om onduidelijke redenen de controle over het stuur van haar voertuig.

De vrouw woont iets verderop in Zarren en heeft er een eigen kapsalon. Ze reed richting haar woning toen ze plots naar links afweek, over het andere rijvak reed en uiteindelijk tegen een vrachtwagen die geparkeerd stond voor het autobedrijf CD Cars.

Enorme klap

De knal was enorm. Het voorste deel van de wagen van de vrouw boorde zich onder de vrachtwagen, die op zijn beurt een vijftal meter vooruitschoof en daardoor bijna tegen een andere geparkeerde wagen botste.

Onmiddellijk na het ongeval snelden de hulpdiensten toe. Onder andere de brandweer en een mugvoertuig kwamen ter plaatse. Het was echter al snel duidelijk dat alle hulp te laat kwam.

Kathleen Beernaert, mama van drie kinderen en al 29 jaar getrouwd, overleed ter plaatse aan haar heel ernstige verwondingen. De dienst Slachtofferhulp was maandagavond de hele tijd bij haar familie aanwezig om hen te ondersteunen.

Aanvankelijk was het voor de hulpdiensten niet duidelijk of het slachtoffer een man of een vrouw was. “Het gaat om een heel raar ongeval op een recht stuk weg. De omstandigheden van het ongeval zijn heel onduidelijk”, aldus Johan Geeraert van de politiezone Polder.

Het parket besliste kort na de feiten om geen deskundige ter plaatse te sturen. Uit camerabeelden van het autobedrijf vlakbij het ongeval was het ongeval goed te zien.

Onwel of technisch defect?

Waarom de vrouw zo van haar rijvak uitweek, is nog niet helemaal duidelijk. Op het ogenblik van het ongeval waren er in de onmiddellijke omgeving geen andere weggebruikers en uit onderzoek blijkt dat ook gsm-gebruik uitgesloten is. Hoogstwaarschijnlijk is de vrouw onwel geworden of ligt een technisch defect aan haar wagen aan de oorzaak.

Het parket besliste maandagavond om de wagen toch in beslag te nemen voor technisch onderzoek.

Door het ongeval bleef een groot gedeelte van de belangrijke invalsweg tussen Staden en Zarren enkele uren afgesloten voor alle verkeer.

Door Bert Feys
VOOR ABONNEES