Lopen Guy D'haeseleer en zijn chocomousse binnenkort mee in Aalsterse carnavalsstoet?

Aalst / Ninove -

Loopt Guy D'haeseleer, boegbeeld van Forza Ninove, op 3 maart mee in de Aalsterse carnavalsstoet? Losse groep Konterverkièrt is immers een wagen aan het bouwen rond zijn chocomoussegrap. D'haeseleer wil naar de stoet komen kijken, maar twijfelt nog om mee te lopen.

De politieke hetze in Ninove is de Aalsterse losse carnavalsgroep Konterverkièrt niet ontgaan. Als thema kozen ze voor ‘Gojie na blijven in da chocopotje roeren’. ‘Chocopotje’ is een verwijzing naar de chocomoussegrap van Guy D'haeseleer. Een Facebookpost van een foto van een groep Afrikaanse kinderen met daarbij de tekst Vroeg op om de chocomousse klaar te maken voor ons Breughelfestijn. En het is niet van 't paksken zenne kwam vorig jaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw naar boven. Het werd een argument voor N-VA om in Ninove het cordon rond Forza Ninove niet te doorbreken, waardoor D'haeseleer uiteindelijk geen burgemeester werd.

“Geen zin om weer aan het kruis te worden genageld”

Konterverkièrt pakt niet alleen uit met een wagen met het thema chocomousse, maar vroeg ook D'haeseleer zelf om mee te lopen in de carnavalsstoet op zondag 3 maart in Aalst. “Ik zal zeker aanwezig zijn, maar ik weet nog niet of ik meeloop. Ze zouden ook al een liedje hebben gemaakt, maar ik weet nog niet hoe ze het gaan kaderen. Ik wil dat nog even afwachten”, reageert D'haeseleer. “Ik heb ook geen zin om nog eens aan het kruis te worden genageld omwille van politieke correctheid en opnieuw de hele pers over mij te krijgen. Ik ga wel op voorhand eens langsgaan om te zien wat ze van plan zijn en zal dan beslissen. Ik heb er alleszins geen probleem mee dat het een thema wordt in de carnavalsstoet. Ik vind dat je met alles moet kunnen lachen, ook buiten de carnavalsstoet. Het is ook wel speciaal dat Ninove voor een keer een onderwerp zal zijn in de carnavalsstoet in Aalst.”

Door elke meert
VOOR ABONNEES