Opnieuw verwaarloosde schapen in beslag genomen bij koppel met levenslang dierenverbod, dieren zullen het wellicht niet halen

In een weide werden veertien zwaar verwaarloosde schapen aangetroffen. De kans is klein dat de dieren het overleven. Foto: avp

Heikruis / Pepingen -

Bij het landbouwersgezin in de Eeckhoudtstraat in Heikruis dat al meermaals veroordeeld werd voor verregaande dierenverwaarlozing, zijn maandag opnieuw veertien schapen in beslag genomen. De dieren zullen het wellicht niet halen.

Stefaan V. en Sonia S. hebben een bijzonder kwalijke reputatie op het vlak van dierenwelzijn, waardoor het koppel al meermaals door de rechtbank een levenslang verbod kreeg opgelegd om nog langer dieren te houden. Om dit verbod te omzeilen, schreef het koppel dieren in op de naam van de inwonende vader. Maar ook die werd intussen al veroordeeld voor dierenverwaarlozing. In totaal werden in het landbouwersgezin al meer dan duizend dieren in beslag genomen. Hun dossier is nog amper bij te houden. Daarom houdt de politie er geregeld controles.

Onder paletten en zeil

Het was bij zo’n controle dat de politie van de zone Pajottenland maandag in een weide een geïmproviseerde schapenstal ontdekte. Bij nader toezien bleken er veertien schapen in de constructie van paletten en een zeil te zitten, wellicht om hen aan het oog van bezoekers en passanten te onttrekken. De dieren waren er zo slecht aan toe dat de politie het dierenopvangcentrum De Ark van Pollare vorderde om de schapen op te halen. De dieren bleken bij nader onderzoek door een dierenarts zo erg aangetast door schurft dat men vreest voor hun leven.

Het koppel zelf moet nog worden verhoord en overweegt om een klacht in te dienen met burgerlijke partijstelling “tegen alle diensten die hen al het leven zuur hebben gemaakt”. Daarnaast overwegen ze ook naar de Raad van State te trekken om alle uitspraken in het verleden te laten herzien.

Door idh
VOOR ABONNEES