Rode Duivels kunnen in eigen “fort” spelen dankzij toegeving van Metallica… en daar zijn ze in Schotland niet blij mee

Foto: Photo News

Vrijdag maakte de voetbalbond bekend dat de kwalificatiematch van de Rode Duivels voor EURO 2020 tegen Schotland zal kunnen doorgaan in het Koning Boudewijnstadion. Dat had echter aardig wat voeten in de aarde, want bijna was de match verplaatst naar een andere locatie door een optreden van muziekgroep Metallica.

Metallica maakte in september 2018 al bekend dat het in 2019 naar het Koning Boudewijnstadion kwam. Het concert is voorzien voor 16 juni. Alleen wil de metalband een week van tevoren al kunnen beschikken over de locatie, terwijl intussen bekendraakte dat de Rode Duivels op 11 juni 2019 een thuiswedstrijd tegen Schotland zouden moeten spelen in het kader van de kwalificaties voor EURO 2020.

Rode Duivels kunnen in eigen “fort” spelen dankzij toegeving van Metallica… en daar zijn ze in Schotland niet blij mee
Foto: IMAGEGLOBE

Even zag het ernaar uit dat de wedstrijd zou moeten doorgaan in een ander stadion, maar uiteindelijk werd er toch een overeenkomst gevonden tussen de entourage van Metallica, de organisatoren en de Belgische voetbalbond. “De Belgische bond zei dat ze al het mogelijke zullen doen om het concert te laten doorgaan”, klinkt het in The Daily Record. De Schotse krant schrijft dat er nu ’s nachts zal worden doorgewerkt om het Koning Boudewijnstadion tijdig klaar te krijgen voor het optreden.

Fort Koning Boudewijnstadion

Dat de kwalificatiewedstrijd toch zal kunnen doorgaan in het Koning Boudewijnstadion is een ferme streep door de rekening van de Schotten. De Rode Duivels hebben immers al negen jaar lang geen match met inzet meer verloren in hun thuishaven, en de Schotten hebben al sinds 1951 niet meer kunnen winnen in Brussel. “Het stadion is een heus fort geworden voor de Belgen”, klonk het in de Schotse pers, waar de kwestie de voorbije weken flink in het nieuws kwam.

Rode Duivels kunnen in eigen “fort” spelen dankzij toegeving van Metallica… en daar zijn ze in Schotland niet blij mee
In september van vorig jaar keerden de Rode Duivels Schotland al binnenstebuiten in het eigen Hampden Park: 0-4. Foto: Photo News

Met Hamish Husband werd zelfs een lid van supportersclub Tartan Army opgevoerd. “We kunnen elke hulp gebruiken. Ik denk niet dat er al ooit een Schot ons heeft zien winnen in België. Hopelijk kan heavy metal ons redden, want de naam België doet elke supporter terugdenken aan nederlagen”, was die enkele weken geleden nog hoopvol bij The Scottish Sun.

Door wic
    Meest recent