De helse huwelijksreis van Pieter Aspe: “Ik zet nooit nog voet op Zanzibar”

Bron © Dag Allemaal

Foto: ISOPIX

Pieter Aspe en Tamara kenden elkaar een goede week voor hij haar ten huwelijk vroeg. De twee zouden in januari trouwen in Zuid-Afrika, maar konden niet wachten dus werd het een huwelijk in eigen land. Ze zouden de ceremonie dan wel eens overdoen op huwelijksreis, maar dat liep net even anders.

De huwelijksreis bracht Tamara en Pieter naar Zanzibar. Ze wilden een echte rustvakantie, dus leek Zuid-Afrika hen niet langer een goed idee”, zo zei de schrijver in Dag Allemaal. “Dan waren we vast en zeker op safari gegaan.”

Zanzibar dan maar, al beviel die reis hen allerminst. De ellende begon toen Aspe op dag twee van hun huwelijksreis ergens op trapte toen hij uit het water kwam. “Ik had een gapende wonde aan mijn voetzool.” De schrijver kon nauwelijks nog stappen van de pijn, dus van romantische strandwandelingen en de geplande symbolische plechtigheid kwam niets meer in huis.

Alsof dat niet genoeg was, kreeg de schrijver ook nog eens een boete voor wildplassen… nadat hij de toiletten in de luchthaven bezocht had. “Je moet daarvoor betalen, maar ik had geen geld op zak en het was superdringend. Toen ik uit het toilet kwam, stond de politie naast mij. Ik heb een boete van 40 euro gekregen voor wildplassen.”

Door nkdr