Fans van Atletico Madrid willen gedenkplaat Courtois laten verwijderen wegens een gebrek aan respect

Het Madrileense derby tussen Atletico en Real (1-3, red) blijft voor onze landgenoot Thibaut Courtois vermoedelijk niet zonder gevolgen. De doelman van de Rode Duivels reageerde na afloop van de wedstrijd met een subtiel handgebaar op de verwensingen van de fans van Atletico. Zij willen de gedenksteen voor hun ex-doelman laten verwijderen.

Courtois speelde van 2011 tot 2014 op huurbasis voor Atletico Madrid en dat was niet meteen een slechte periode voor de volksclub uit de Spaanse hoofdstad. Met de Limburger tussen de palen won de club de Europa League, de Spaanse beker en speelde het kampioen. Onze landgenoot genoot dan ook een enorme status bij Atletico, het leverde hem een gedenkplaat op in de nabije omgeving van het voetbalstadion.

Fans van Atletico Madrid willen gedenkplaat Courtois laten verwijderen wegens een gebrek aan respect
Het omstreden gebaar.

De transfer van Courtois naar de aartsvijanden van Real viel dan ook in slechte aarde bij de fans van Atletico, temeer daar Courtois meermaals liet uitschijnen dat Real altijd al de club van zijn dromen was. Het leverde hem afgelopen zaterdag de nodige intimidaties op: hij kreeg pluchen ratten naar zich gegooid, spandoeken met ‘Thiburata’ sierden de tribunes. Ook werd zijn gedenkplaat besmeurd met urine. Courtois maalde er niet echt om maar kon het niet laten om bij het verlaten van het veld een subtiel gebaar te maken waarbij het met de vingers de uitslag meedeelde, ongetwijfeld richting joelende Atletico-fans.

Fans van Atletico Madrid willen gedenkplaat Courtois laten verwijderen wegens een gebrek aan respect
De besmeurde ‘gedenkplaat’ van Thibaut Courtois.

Dat gebaar is bij de Union Internacional de peñas del Atlético de Madrid in het verkeerde keelgat geschoten. De overkoepelende supportersorganisatie wil dat de gedenkplaat wordt verwijderd “omweille van zijn gebrek aan respect voor de fans van Atlético”. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Door gvdl
AANGERADEN
Meest recent