14-jarig meisje dat uit raam klaslokaal sprong is aan de beterhand

Brussel -

Het 14-jarige meisje dat maandag in het Don Bosco-college in Sint-Lambrechts-Woluwe uit het raam van haar klas naar beneden sprong, liep verschillende breuken op maar is buiten levensgevaar. De politie voert een onderzoek en bekijkt of het meisje werd gepest op school.

De les wiskunde was net afgelopen toen het 14-jarige meisje aan haar leerkracht vroeg of ze het raam even mocht openzetten. Dat was geen probleem. Maar eens het raam open was, sprong ze naar beneden. Vanop de vierde verdieping van het gebouw. Een val die in de meeste gevallen fataal zou aflopen. Maar een afdak op de speelplaats brak haar val en redde ook haar leven.

Terwijl het meisje zwaargewond naar het ziekenhuis werd gebracht, begonnen de politie van de zone Montgomery en het Brusselse parket een onderzoek.

Volgens Ine Van Wymersch van het Brusselse parket was er zeker geen tussenkomst van derden. Ze werd met andere woorden niet geduwd. Het meisje kon nog niet zelf worden verhoord.

De politie van de zone Montgommery voert een onderzoek en kijkt onder meer of ze werd gepest, zoals een aantal leerlingen van de school beweren.

Over een brief waarin het meisje zou verteld hebben hoe ze zich voelde, zegt schooldirecteur Benoit Goffin niet op de hoogte te zijn.

Eerder uitzonderlijk

“Wij zijn alleszins allemaal erg geschrokken en geschokt en laten dit niet zonder gevolg. Ik bedoel, we gaan hier zeker lessen uit trekken voor de toekomst. We hopen dat de leerlinge snel herstelt en zorgen ervoor dat de andere leerlingen, zeker de klasgenoten die het zagen gebeuren, de nodige opvang krijgen.”

Experte zelfdoding Gwendolyn Portzky (UGent) zegt dat het eerder uitzonderlijk is dat mensen op zo een manier uit het leven proberen te stappen. Meestal doen ze dat, zegt ze, zonder dat er anderen in de buurt zijn.

Het 14-jarige slachtoffer is niet meer in levensgevaar, zo bevestigt de politie ons. Ze liep verschillende breuken op en zal nog een tijdje in het ziekenhuis moeten blijven.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Door tg
VOOR ABONNEES