Niels Destadsbader wil nu ook Nederland veroveren: “Benieuwd wat ze daar van mijn nummers vinden”

Bron © Telegraaf

Niels met Nicolette Van Dam, met wie hij het Nederlandse programma ‘Dance as one’ presenteerde. Foto: BELGAIMAGE

Op de MIA’s mocht hij nog vijf beeldjes mee naar huis nemen. Daarmee was Niels Destadsbader de grote winnaar van de Vlaamse muziekprijzen, maar ons kleine Vlaanderen wordt toch echt een beetje klein voor de zanger. “Ik ben benieuwd wat de Nederlanders van mijn nummers vinden”, klinkt het.

Nu hij Vlaanderen zowat verover-over-overd heeft, richt Niels Destadsbader zijn blik noordelijker. Dat vertelt hij in een interview met de Nederlandse krant De Telegraaf. “Ja, ik zou toch wel meer in Nederland willen doen. Nu het in eigen land allemaal zo goed gaat, ben ik wel benieuwd wat de Nederlanders van mijn album en liedjes vinden. We hebben er meer dan 60.000 verkocht en steeds meer mensen in het wereldje denken dat het bij jullie ook zou moeten kunnen aanslaan. Ik ben heel benieuwd.”

Toch zal het wennen zijn aan de Nederlandse cultuur, zo geeft Niels toe. “Kijk, als ons iets niet zint dan gaan wij Belgen eerst heel lang nadenken hoe we dat gaan vertellen zonder die ander te kwetsen. In Nederland is het: BÁM, duidelijk! En als alles erop staat gaan ze samen een pint drinken en zijn ze de beste vrienden.”

Zijn eerste kennismaking met het Nederlandse publiek was aan de zijde van Gerard Joling met het programma ‘K3 zoekt K3’. Een samenwerking die Niels nog lang zal bijblijven. “Toen besloten was dat wij een duo zouden worden, belde hij me op. ‘Ik heb je gegoogeld: dat gaat helemaal goed komen met ons.’ 27 was ik. ‘Ben je 27!? 27 centimeter?’ Ik wist meteen, zo gaat dat dus worden!”

Nu de mars op Nederland is ingezet, wil Niels het wel meteen goed doen. Al blijft hij voorzichtig. “Deze week kom ik naar jullie toe voor verschillende interviews en wat eerste optredens in radioprogramma’s. Zo bouwen we het langzaam op”, vertelt hij De Telegraaf nog. “Vlaanderen is zo groot en klein als het is, en ik weet dat ik bij jullie eigenlijk helemaal op nul moet beginnen, maar ik wil kijken of ik met mijn muziek een plaatsje waard ben.”

Door red