Geen kwaad opzet bij vosje dat vastzat in omheining

Lubbeek -

De vos die omstrengeld zat in een omheining in een veld in Lubbeek, is zelf verstrikt geraakt. Eerder werd gedacht dat het dier opzettelijk was vastgemaakt. Nu blijkt dat de vos zelf was weggelopen, dat zeggen de baasjes van het dier.

Het waren verzorgers van het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek die de vos maandag bevrijdden. Volgens hen hing het dier al enkele dagen vast. Het beestje droeg een halsband en behoorde dus duidelijk aan iemand toe.

De baasjes zijn intussen gevonden: Eddy en Frieda uit Lubbeek. Zij vonden het diertje toen het amper drie dagen oud was en voedden hem op. Ze gaven hem de naam Foxy. “Foxy is intussen twee jaar oud en eet mee met de andere honden”, zegt Eddy. “Overdag is hij vaak binnen, maar ’s avonds moet hij buiten omdat hij niet zindelijk is. Daar lag hij aan de leiband.” “Op een ochtend merkte mijn man dat Foxy weg was”, verklaart Frieda. “We zijn een paar keer gaan zoeken, ook de buren zochten mee.” Foxy zit nog steeds in het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek, maar het is niet duidelijk of Eddy en Frieda hun huisdier terugkrijgen, ook al is hij ingeënt en gechipt. Officieel mag je geen vos als huisdier houden.

Lees ook. Dierenbeul bindt vosje vast aan omheining met metalen kabels in Lubbeek

Door hed
AANGERADEN
Meest recent