Twee mensen opgepakt in onderzoek naar moord op Frans politiepaar uit 2016

© AFP

In Frankrijk zijn dinsdag twee mensen in voorlopige hechtenis genomen in het kader van het onderzoek naar de jihadistische moord op een politieman en zijn levensgezellin, ook een politieagent, in 2016 in Magnanville, ten noordwesten van Parijs, zo is uit eensluidende bronnen vernomen.

jvh

De speurders zoeken uit of de twee verdachten van 23 en 36 jaar oud, die in de streek van Mureaux wonen, moordenaar Larossi Abballa informatie verschaft hebben over zijn twee toekomstige slachtoffers, zo bevestigde een bron een bericht van de krant Le Parisien.

Politiecommandant Jean-Baptiste Salvaing (42) en zijn partner Jessica Schneider (36), die als administratief agent voor de politie werkte, werden op 13 juni 2016 in hun woning in Magnanville met messteken om het leven gebracht door Larossi Abballa (25). Die werd bij een aanval door de ordediensten doodgeschoten, nadat hij de dubbele moord namens IS (Islamitische Staat) had opgeëist op de sociale netwerken.

Sindsdien trachten de speurders te achterhalen waarom deze twee politiemensen het doelwit waren van Larossi Abballa en wie hun adres aan hem bezorgde. Twee mensen zijn eerder in verdenking gesteld in deze zaak, maar voorlopig vrijgelaten onder gerechtelijk toezicht, omdat ze Abballa enkel logistieke steun zouden hebben gegeven en niet rechtstreeks betrokken waren bij de moordaanslag. Een derde verdachte is aangehouden wegens “medeplichtigheid aan terroristische moord”.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten