Vrienden gaan op avontuur in verlaten dierenpark, maar staan doodsangsten uit als ze achtergebleven gast vinden

Bron © Vice, Instagram, YouTube

Foto: Reddit

Een groep Australische vrienden wisten niet wat ze zagen, toen ze in een verlaten dierenpark in de Australische deelstaat Victoria binnendrongen. Op anderhalf uur rijden van Melbourne vonden ze naast oude arcadespellen, lugubere tekeningen en een spannend avontuur ook een griezelig tafereel: een dode tijgerhaai op sterk water.

Angstaanjagend, maar ook ongelofelijk triest. Zo kan je het beeld van fotograaf Krapski beschrijven. De haai op sterk water is alleen, met enkel een groene gloed en rommel om zich heen. Al jaren drijft hij in het aquarium, nadat hij stierf in vissersnetten aan de Zuid-Australische kust in 1998. Toen zijn eerste thuis in een ecotoerismecentrum voor pelsrobben opgedoekt werd, kwam hij in het dierenpark terecht. Maar toen ook dat failliet ging in 2012 wou niemand hem meenemen. Het dierenpark sloot de deuren en liet het lijk van de gigant achter, om eeuwig alleen te blijven.

Tot nu. Op 17.45 is te zien hoe de mannen die zichzelf Krapski en Lukie MC noemen tussen de rommel en oude arcadespellen schrikken van de inwoner van het mysterieuze aquarium. Een tijgerhaai op formaldehyde, van maar liefst vier meter lang.

“Als een Damien Hirst in de solden”, schrijft kunstenaar en fotograaf Dom Krapski op Vice, die verwijst naar een bekend kunstwerk van 1991 met de titel ‘The Physical Impossibility Of Death In The Mind Of Someone Living’.

Schadelijke gasten en gassen

De beelden dateren van in november, maar raken nu pas wereldwijd verspreid. Maar liefst 9,5 miljoen mensen keken al naar de ontdekkingstocht. Hoewel de video razendsnel viraal ging, is Krapski niet heel blij met het eindresultaat. Hoewel hij de exacte locatie steeds probeerde te verzwijgen, zijn er door een tip op Reddit al talloze bezoekers over de vloer gekomen.

En dat betekent een ramp voor de goed bewaarde haai. De nieuwsgierigen sleurden immers het dak van de tank en lieten het glas barsten om dichterbij te kunnen komen. Ze gooiden zelfs een kapot televisiescherm tegen het aquarium. Door de zware schade kwamen er talloze schadelijke gassen uit het aquarium. Dat is niet alleen slecht nieuws voor de omgeving, maar ook voor de haai. Zijn omstandigheden zijn niet meer zo optimaal als eerst en het dier rot dan ook stilaan weg.

“Ik vermoed dat dit nu over een paar weken allemaal weg zal zijn”, besluit Krapski op Vice. “Ik denk dat er in iedereen wel ergens een pretbederver schuilt, maar sommigen kunnen zich beter beheersen dan anderen.”

Bekijk hier de volledige video.

Dit bericht bekijken op Instagram

Cracking open a cold Mountain Dew with the boys

Een bericht gedeeld door Dom (@krapski) op

Door mrra