‘Ice Queen’ Jutta Leerdam en haar vriend over hun gedeelde liefde: “Een bikinicollectie? Ja, maar eerst Koen in zwembroek op Instagram!”

Bron © KRO-NCRV

Foto: Instagram

Jutta Leerdam maakte vorige week haar debuut op het WK afstanden. De 20-jarige Nederlandse schaatste meteen een gouden medaille bij elkaar op de teamsprint en op de 1.000 meter werd ze knap vijfde. Leerdam is ook naast de ijsbaan bijzonder populair, mede door haar relatie met ex-olympisch kampioen Koen Verweij (28). “Het sportkoppel van Nederland” was maandag te gast op KRO-NCRV bij Eva Jinek om over hun gedeelde liefde te spreken.

LEES OOK. Nederland heeft zijn schaatsbabe: ‘Ice Queen’ Jutta Leerdam is hot naast én snel op het ijs (+)

LEES OOK. Het bekende en acht jaar oudere lief van Jutta ‘Ice Queen’ Leerdam is niet verbaasd over haar opmars: “Ik had dit wel verwacht hoor”

Leerdam heeft intussen meer dan 100.000 volgers op Instagram. Verweij stopte na zijn bronzen olympische medaille op de massastart (een plek achter Bart Swings) tijdelijk met schaatsen en staat zijn vriendin met raad en daad bij.

“Ik kijk met een goed gevoel terug op Inzell”, aldus Leerdam. “Een wereldtitel, dus dat is super mooi. Ik ben heel blij. Van tevoren had ik niet verwacht dat ik dit zou hebben en Nederlands kampioen (sprint, red.) zou zijn. Ik dacht dat het wat langer zou duren. Ik besef het nog niet heel goed omdat ik elke week een belangrijke wedstrijd heb gehad. Als ik er nu over nadenk, is dit seizoen wel heel vet tot nu toe. Het is mijn eerste jaar bij de senioren dus.”

‘Ice Queen’ Jutta Leerdam en haar vriend over hun gedeelde liefde: “Een bikinicollectie? Ja, maar eerst Koen in zwembroek op Instagram!”
Leerdam (links) na het winnen van de teamsprint. Foto: VI Images / Soenar Chamid sportfotografie

“Tijdens een rit is het heftig”

“Ik ben zenuwachtiger voor een rit van haar als eentje van mij”, vult Verweij aan. “Dat komt omdat ik niets kan doen. Ik ben wel kritisch, maar hoe haar seizoen nu gaat… Dat is mooi, dan ben ik wel trots. Die zenuwen? Ja, tijdens de rit is het wel heftig (lacht). Het begint kort daarvoor en dan heb ik een andere kleur dan dat ik normaal heb. Wat grijs en grauw. Tijdens de rit ga je meedoen en word je fanatiek. De kritiek? Ik ben een beetje een strenge vriend/coach. Ik probeer te helpen wanneer ik kan, soms ook vlak voor een race. Dat zijn dingetjes die belangrijk zijn en daardoor gaat ze ook hard schaatsen.”

“Hij kan best veel doen”, reageert de Nederlandse. “We zijn ook een stel en hij geeft me veel plezier. We trainen samen, geeft me tips en is een goede leermeester. Hij heeft ook fouten gemaakt in zijn carrière en daar wil hij mij voor behoeden. Dat is heel fijn. Hij weet ook dat ik graag advies wil. Waarover we thuis praten? Liefst zo weinig mogelijk over schaatsen. Dat zou ook niet goed zijn als je relatie daarop gebaseerd is.”

“Ik heb op voorhand altijd gezegd dat ik nooit met een schaatsster zou gaan”, lacht Verweij. “Nou, dat is dus goed mislukt. Thuis zijn we ook gewoon normale mensen. Dan hebben we het over vakanties, Jutta toch vooral. Ik ben een man dus ik hou van gadgets en ik ben met mijn toekomstplannen bezig. Jutta heeft haar eigen route en ik de mijne, en daar praten we dan over op de bank.”

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Always there to support me. Always there to teach me. Always there for us.

Een bericht gedeeld door Jutta Monica Leerdam (@juttaleerdam) op

 

Instagram

Verweij wil nog een keer naar de Olympische Spelen en werkt daar dan ook aan. “Ik ben terug aan het trainen”, klinkt het. Voor zijn vriendin Jutta gaat het allemaal wat vlotter. “Nu ik op 100.000 volgers op Instagram zit, wordt het allemaal serieuzer”, zegt ze. “Eerst deed ik het voornamelijk omdat ik het leuk vond en dat is het nog steeds. Foto’s maken en posten. Nu heeft het ook veel voordelen. Ik ben anders dan andere schaatssters omdat ik een extra platform heb waarop ik sponsors kan aantrekken. Ik groei dus mee in wat moet, denk ik, in de sportwereld. Ik merk wel dat er veel aanvragen komen. Ik wil scoren in het schaatsen, maar dit is een leuke bijkomstigheid. Het versterkt elkaar.”

“Mijn eigen bikinicollectie? Ja, dat zou kunnen. Dat moet ik overleggen, maar ik hou van mode dus. Zoiets vind ik wel bij mij passen”, zegt Leerdam.

“Ja, het is een super mooie meid”, vult Verweij aan. “Dan kan heel veel. Of ik ook eens in een zwembroek moet poseren? Ja...”

“Ja, dat probeer ik dus voor elkaar te krijgen”, lacht Leerdam. De Instagram van Koen Verweij moeten we de komende weken dus in de gaten gaan houden...

Door vtvn
    Meest recent