Naar Telenet kijken zonder decoder of afstandsbediening

Bron © BELGA

Foto: gva

Antwerpen -

Met een nieuwe formule zullen Telenet-klanten binnenkort televisie kunnen kijken zonder decoder of afstandsbediening. De bundel ‘YUGO’ is volledig opgebouwd rond een smartphone-app.

Met het nieuwe aanbod wil Telenet inspelen op een specifieke doelgroep van ‘freestylers’, zegt marketingverantwoordelijke Jeroen Bronselaer. “Het gaat om een groep die momenteel gewoon is om volledig zelf zijn video-aanbod samen te stellen. Het is niet onze ambitie om deze rol opnieuw op te nemen voor hen, wél om met YUGO een plaats te veroveren in hun selectie van must-have apps.”

Via de app zijn twintig basiszenders te bekijken, gecombineerd met zeven dagen uitgesteld kijken, opnamemogelijkheden en alle films en series van het ‘Play’-aanbod. Omdat alles via het internet loopt, zijn vast en mobiel internet inbegrepen in de bundel. De klant krijgt 20 gigabyte data, te verdelen over één of twee simkaarten. Verbruik via de YUGO-app telt niet mee in die datapot.

Om via de smartphone op een televisiescherm te kunnen kijken, is wel een Google Chromecast of Apple TV nodig. De Chromecast is aan verminderd tarief te verkrijgen bij de bundel.

“We zijn van plan om het product snel en dynamisch verder te laten evolueren, in nauwe samenspraak met de doelgroep”, zegt Bronselaer. “Zo willen we de omgevingen voor de zenders rijker maken en ook nadenken over integratie van andere soorten content, zoals bijvoorbeeld sport.”

AANGERADEN
Meest recent