George Clooney neemt het op voor Meghan Markle: “Ze wordt achtervolgd op dezelfde manier als prinses Diana”

George Clooney vergelijkt de constante aanvallen op Meghan Markle in de media met hoe prinses Diana werd opgejaagd door paparazzi. “De geschiedenis herhaalt zichzelf.”

edm

George Clooney en zijn echtgenote Amal waren gasten op het huwelijk van de Britse prins Harry en Meghan Markle. De koppels zouden goede vrienden zijn. In een interview met het Australische magazine Who heeft de acteur zich nu uitgesproken over de stroom aan negatieve mediaberichten over Markle.

“Ze is hoogzwanger en wordt toch achtervolgd en belasterd op dezelfde manier als prinses Diana. De geschiedenis herhaalt zichzelf”, aldus Clooney, verwijzend naar het dodelijke ongeval van Harry’s moeder in de zomer van 1997, toen de wagen waarin prinses Diana zat te pletter reed tegen een betonnen pijler in een Parijse tunnel. De wagen reed te snel omdat de chauffeur paparazzi probeerde te ontvluchten.

Clooney haalt ook uit naar de media die vorige week een persoonlijke brief publiceerden die Markle naar haar vader had geschreven, waarin ze hem onder meer vroeg om niet langer over haar te spreken met journalisten. “Ik kan niet uitdrukken hoe frusterend dat is. Zien hoe ze een brief van een dochter aan haar vader zomaar verspreiden. Ik vind het onverantwoord, en het verbaast me.”

LEES OOK. Meghan Markle gaat prinses Diana achterna met “koninklijke zonde”

De acteur is niet de eerste die de hertogin van Sussex verdedigt in de media. Het magazine People liet eerder ook vijf dichte vrienden van Markle aan het woord. Ook zij uitten hun bezorgdheid over hoe de continue aanvallen op Markle in de pers, en hoe die haar gezondheid en zwangerschap beïnvloeden.

Ook bij het begin van de ontluikende romance tussen Harry en Meghan in 2016 was er wrevel met de media. De prins liet toen zelfs een ‘open brief’ publiceren waarin hij de ‘pesterijen’ van de media aan de kaak stelde, omdat de tabloids vaak denigrerend schreven over de gescheiden actrice en haar gemengde achtergrond.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook