Gsm’ende truckchauffeur belandt in gracht in Staden

Staden -

Langs de Provinciebaan in Staden is dinsdagnamiddag een vrachtwagen gekanteld. De trucker was volgens een getuige op zijn gsm bezig en reed in een gracht.

De Roemeense chauffeur was voor een transportfirma uit Westrozebeke met een lading bloemkolen onderweg naar een bedrijf wat verderop. Een tegenligger zag hoe de man bezig was op zijn gsm en van zijn rijstrook afweek. De chauffeur ging rechts van de weg af en reed in een gracht. Zijn volledige trekker met oplegger kantelde op een omheining en een tuinmuur en belandde tegen een verlichtingspaal.

De trucker bleef ongedeerd. Zijn werkgever stuurde een tweede vrachtwagen ter plaatse om eerst de bloemkolen over te laden. Daarna moest de truck zelf nog worden getakeld. Het was een karwei die tot ’s avonds laat duurde. Door het ongeval was de Provinciebaan urenlang afgesloten.

Opvallend: op exact dezelfde plaats gebeurde vorig jaar al een gelijkaardig ongeval. Toen kantelde een vrachtwagen met varkens in de gracht. De omheining was pas enkele maanden vernieuwd.

Door gsd
VOOR ABONNEES