TUI fly annuleert geen enkele vlucht tijdens nationale staking, maar leidt ze af naar andere luchthavens

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Brussel -

Luchtvaartmaatschappij TUI fly annuleert woensdag geen enkele vlucht, maar leidt die af naar de luchthavens van Lille, Parijs Orly, Maastricht, Eindhoven of Amsterdam. Reizigers die woensdag landen of vertrekken, ontvangen per sms praktische informatie en de nieuwe uurregeling van hun vlucht. Dat meldt TUI dinsdagavond.

De staking heeft impact op 36 vluchten van TUI fly met meer dan 5.000 passagiers. Touroperator TUI en luchtvaartmaatschappij TUI fly zetten hiervoor 100 bussen in die reizigers naar de alternatieve luchthavens brengen.

LEES OOK.OVERZICHT. Hier kan u hinder verwachten tijdens de ‘ongeziene’ grote nationale staking

Ontmoetingspunten

Voor de passagiers die zouden opstijgen vanuit Brussel of Charleroi, heeft TUI fly de Heizel (Brussels Expo), Parking T (Keizerin Charlottelaan in Brussel) als ontmoetingspunt voorzien.

Het ontmoetingspunt voor de reizigers die zouden vertrekken uit Oostende, Antwerpen of Luik is de parking van de desbetreffende luchthaven. De reizigers worden van daaruit met een bus naar de buitenlandse luchthavens gebracht.

Hetzelfde geldt ook in de omgekeerde richting: voor wie woensdag op een alternatieve luchthaven landt, is busvervoer geregeld. TUI fly doet naar eigen zeggen al het mogelijke om de passagiers zo snel mogelijk te laten vertrekken.