UEFA start disciplinaire procedures tegen Manchester United en PSG

© REUTERS

De Europese voetbalbond UEFA heeft disciplinaire procedures opgestart tegen Manchester United en PSG. Supporters van beide ploegen misdroegen zich dinsdagavond tijdens de achtste finale van de Champions League op Old Trafford.

ManU riskeert een sanctie omdat Engelse fans met objecten gooiden en trappenhallen blokkeerden. Supporters van de Franse kampioen staken vuurwerk af, gooiden eveneens met objecten en brachten beschadigingen aan. De UEFA behandelt de dossiers op 28 februari.

PSG won de partij met 0-2 en deed zo een uitstekende zaak met het oog op kwalificatie voor de kwartfinales van het kampioenenbal.

Fenerbahçe en Zenit ook

De UEFA maakte woensdag ook bekend disciplinaire procedures te starten tegen het Turkse Fenerbahçe en het Russische Zenit. Die twee ploegen troffen elkaar dinsdagavond in Istanboel in de zestiende finales van de Europa League. Fenerbahçe wordt vervolgd omdat supporters trappenhallen blokkeerden. Aanhangers van Zenit staken vuurwerk af en gooiden met objecten.Ook die dossiers worden op 28 februari behandeld. Fenerbahçe won de match met 1-0.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten