Vroeger een meisje, nu een stoere rapper: waarom deelnemen aan ‘The voice van Vlaanderen’ zo belangrijk is voor Stefaan

Foto: The Voice van Vlaanderen

Menen -

Stefaan Degraeve (31) uit Menen wil in The voice van Vlaanderen vooral zijn talent tonen als rapper. Maar omdat hij vroeger een meisje was, hangt er voor hem net iets meer van af.

Een stoere rapper die muziek maakt onder de naam Lone Wolf, een man die weleens de binnenkant van een fitness ziet en ­iemand met een stevig West-Vlaams accent: dat is Stefaan Degraeve in een notendop.

Stefaan brengt vanavond het nummer ­Lose yourself van de Amerikaanse rapper Eminem, een liedje dat hem inspireerde tijdens zijn overgang van vrouw naar man. Die overgang neemt al tien jaar in beslag en verliep niet zonder slag of stoot: de rapper heeft al 26 operaties achter de rug en heeft er nog één te gaan, omdat er complicaties ­waren.

Stefaan geeft toe dat de weg naar zijn nieuwe ik heel zwaar was: “Maar het was een bevrijding voor de spiegel te staan en eindelijk mijn evenbeeld te zien. Vroeger zag ik iemand anders.”

De rapper doet mee om te laten zien wat hij kan op een podium. Dat hij vroeger een meisje was, doet in principe niets ter zake. Toch deelt hij zijn verhaal om lotgenoten te steunen: “Het kan mis­lopen, maar je mag niet ­opgeven.”

Voor Luna (17) uit Sint-Michiels heeft The voice van Vlaanderen nog een verrassing in petto: zij verneemt van An Lemmens dat ze concurrentie krijgt van haar vader Manuel (48). Luna brengt Burning house van Cam, vader ­Manuel Faith van Jamie Grey. Leens (19) uit Dendermonde begeleidt zichzelf op de gitaar tijdens Despacito van Louis Fonsi en Demi Lovato. Spaans spreken doet ze niet, maar dat mag geen bezwaar zijn. Karim (27) uit Berchem deed al een keer mee in het eerste seizoen en belandde toen in team Natalia; hij waagt zijn kans met Back to black van Amy ­Winehouse én een andere look. Bram (22) uit Zele is van plan indruk te ­maken met Cannonball van Damien Rice. Bart Peeters is alvast fan: “De leukste zangers zijn degenen van wie ik denk: heeft die een groene sigaret ­gerookt?”

Door tdl
Meest recent