Straffe stoot van Astana in Ronde Van Murcia: volledig podium is voor Kazachse ploeg

© Photo News

Pello Bilbao heeft vrijdag de openingsrit in de 39e Ronde van Murcia (cat. 2.1) gewonnen. De Spanjaard van Astana was na 188,8 kilometer van Yecla naar San Javier de sterkste van een kopgroep van zeven, voor zijn ploeg- en landgenoten Omar Fraile en Luis Leon Sanchez, die het ploegenspel perfect speelden.

De tweedaagse in Spanje begon met een lange rit naar San Javier over een relatief vlak parcours, met op het einde wel de beklimming van de Alto Cabezo de la Plata, 4,2 kilometer aan 4,9 procent. De obligate vlucht van de dag kreeg al vroeg vorm en kwam zonder al te veel strijd tot stand. Zeven renners trokken op avontuur, onder hen met Mathias De Witte één Belg. Zodra hun bonus over de drie minuten ging, namen BORA - hansgrohe en Mitchelton-SCOTT het initiatief in handen en hielden ze de vluchters in het vizier. Net voor de klim joeg Astana het tempo de hoogte in, nog voor de voet werden de vluchters opgeraapt.

Op de klim spatte het peloton uit elkaar. In een selecte kopgroep hadden vier Astana-renners - Bilbao, Fraile, Leon Sanchez en Jakob Fuglsang - het gezelschap van Alejandro Valverde, Ruben Fernandez en Patrick Konrad. Na de klim was het nog 30 kilometer naar de finish, maar de kopgroep bleef vooruit. In de finale speelde Astana zijn numerieke overmacht uit en was het finaal Bilbao die het teamwerk afrondde, goed voor zijn zevende profzege op 28-jarige leeftijd. .

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten