Jonge West-Vlaming van Sport Vlaanderen-Baloise duikt ravijn in in Ronde van Murcia, Valverde grijpt weer naast eerste zege als wereldkampioen

Foto: VDB

Kevin Deltombe moet een goede engelbewaarder hebben. De 24-jarige renner van Sport Vlaanderen-Baloise belandde tijdens de laatste etappe van de Ronde van Murcia in een ravijn. Deltombe zou met ‘slechts’ een sleutelbeenbreuk weggekomen zijn, maar zijn voorjaar is wel over. De tweede en laatste rit in Murcia werd gewonnen door Luis Leon Sanchez, die ook het eindklassement pakt.

Het voorval gebeurde in de slotrit tussen Beniel en Murcia, een etappe van 177,3 kilometer. Deltombe zat mee in een selecte kopgroep tijdens een klim halverwege de wedstrijd. “De renner voor mij begon te glijden en ik kon hem niet meer ontwijken. Ik dook over de vangrails, het ravijn in. Mijn sleutelbeen is gebroken. Bye bye voorjaar, het kan snel keren”, zei de onfortuinlijke West-Vlaming.

Intussen ging de wedstrijd verder. Op de slotklim, de Cresta del Gallo, kwam het tot een tweestrijd tussen thuisrijders Luis Leon Sanchez en Alejandro Valverde. Uiteindelijk was het Sanchez die het haalde en zo voor een twee op twee zorgde voor zijn team Astana. Sanchez is ook meteen winnaar van het eindklassement. Valverde was er opnieuw dichtbij, maar moet nog steeds wachten op zijn eerste zege in de regenboogtrui.

Door hc, svar