Diether Sweeck uit Noordzeecross gezet na slag aan andere renner: “Was een reactie op een eerder manoeuvre”

Voor Diether Sweeck duurde de Noordzeecross van zaterdagmiddag niet lang. De broer van Laurens werd in Middelkerke uit de wedstrijd gezet nadat hij een slag uitdeelde aan Loris Rouiller, de Zwitserse beloftenkampioen. Via een persbericht maakte Sweecks team Pauwels Sauzen-Vastgoedservice bekend dat het haar renner “een gepaste sanctie zal opleggen.”

Het incident deed zich voor in de eerste ronde van de wedstrijd, vrijwel meteen na de start. Sweeck werd in de eerste bocht gehinderd, waarna hij een armbeweging maakte richting de jonge Rouiller. Daarbij zou hij de Zwitser geraakt hebben. De wedstrijdjury onderzocht het voorval en haalde Sweeck enkele ronden later uit de koers.

“We staan volledig achter deze beslissing”, schrijft Pauwels Sauzen-Vastgoedservice in een persbericht. “Ook wij veroordelen dit gedrag en dat willen we absoluut duidelijk maken. We kennen Diether echter als een rustige jongen die geen vlieg kwaad doet, dus willen we eerst zijn versie over deze uitschuiver horen vooraleer we hem een gepaste sanctie opleggen.”

Sweeck zelf excuseerde zich voor de slag. “Het gebeurde in het heetst van de strijd en was een reactie op een eerder manoeuvre, maar dat keurt mijn gedrag natuurlijk niet goed. Bij deze wil ik mij dan ook verontschuldigen bij Loris. Ik had uiteraard nooit de intentie hem te raken.”

Door svar