Duitse kampioen Pascal Ackermann sprint sneller dan landgenoot Marcel Kittel in Clasica de Almeria

Bron © BELGA

Foto: Photo News

De Duitser Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe) heeft zondag de Spaanse eendagskoers Clasica de Almeria (cat. 1.BC) op zijn naam geschreven. De nationale kampioen was sneller dan zijn landgenoot Marcel Kittel.

De Clasica de Almeria, die 192 kilometer overbrugde tussen Almeria en Roquetas de Mar, werd gekenmerkt door een lastige beginfase en een vlakke finale. In de klimfase werd het peloton herleid tot een groep van een dertigtal renners en werden alle vroege vluchters al bij de lurven gevat.

Mitchelton-SCOTT nam de wedstrijd in handen, maar verraste in de sprint door die niet te lanceren voor Europees kampioen Matteo Trentin, maar die als laatste man in te schakelen voor de Sloveen Luka Mezgec. Maar die moest met een derde plek tevreden zijn. De 25-jarige Ackermann, vorig jaar sprintrevelatie met negen zeges en nu goed voor zijn eerste bloemtuil van het seizoen, kon nog net Kittel afhouden. Twee Belgen uit het procontinentale niveau haalden de top tien: Edward Planckaert (Sport Vlaanderen-Baloise) werd zevende, Pieter Vanspeybrouck (Wanty-Gobert) tiende. Vorig jaar werd de wedstrijd gewonnen door de Australiër Caleb Ewan.

  • SPORT VOOR ABONNEES