CLUBNIEUWS. Defensieve zorgen voor Anderlecht en Club Brugge in aanloop naar topper

© Photo News

Komend weekend staat de topper tussen Anderlecht en Club Brugge op het programma. De coaches van beide teams zullen moeten puzzelen in hun defensie. Zulte Waregem wil dan weer door met twee van zijn sterkhouders. En bij Cercle Brugge moeten de spelers vanochtend onverwacht vroeg uit de veren.

svar, jug

ANDERLECHT. Tekort aan flankverdedigers

Anderlecht neemt het komend weekend op tegen Club Brugge, maar voor coach Fred Rutten zijn de opties op de flanken intussen zeer beperkt. Andy Najar zou na de wedstrijd tegen Antwerp kampen met een scheurtje in de hamstring en is out voor de topper. Ook Ivan Obradovic is nog niet helemaal fit, waardoor zowel op de linkerflank als rechterflank een doublure nodig is.

Anderlecht probeert Obradovic nog klaar te stomen voor de kraker tegen Club Brugge, maar het is onzeker of dat zal lukken. Als ook de Serviër er niet bij is, zijn Alexis Saelemaekers, Antonio Milic en Elias Cobbaut de enige flankverdedigers waar coach Rutten op kan rekenen. Saelemaekers kan op de rechterflank opdraven, waardoor er op links moet gekozen worden voor centrale verdediger Milic of Cobbaut - die in de partij tegen Antwerp door de mand viel en werd gewisseld.

CLUB BRUGGE. Mata valt uit, Poulain geschorst in Anderlecht

Clinton Mata was de pechvogel van het duel tegen Genk. De Angolese Belg maakte de openingstreffer, maar blesseerde zich bij het neerkomen. Onderzoek moet uitwijzen of hij de verplaatsing woensdag naar Salzburg kan meemaken.

Benoît Poulain stond voor het eerst sinds 20 januari nog eens in de basis, maar pakte zijn vijfde gele kaart en mist de topper van zondag op Anderlecht.

WAASLAND-BEVEREN. Custovic en co. zo goed al gered

Ze willen het er zelf niet zo gezegd hebben, maar Waasland-Beveren is zo goed als gered. Rode lantaarn Lokeren telt nu al acht punten achterstand. “Maar zolang het mathematisch nog niet zeker is, blijven we voorzichtig”, aldus voorzitter Dirk Huyck.

Ook voor coach Custovic was de winst een hele opsteker. En dan zeker met het oog op volgend seizoen, want of de Bosniër een contractverlenging krijgt, is nog niet zeker. “Ik hoop alleszins dat ik mag blijven”, zei hij. “Ik hoop eindelijk eens de kans te krijgen om aan een seizoen te mogen beginnen. Ik wil niet de stempel van crisismanager krijgen.”

ZULTE WAREGEM. Essevee wil door met Peeters en Seck

De uitblinkers bij Zulte Waregem? Dat zijn week na week onder anderen Stef Peeters en Ibrahima Seck. Met een lekkere volley maakte Peeters zijn eerste doelpunt voor Essevee en Seck acteerde weer beresterk voor de verdediging. De twee worden gehuurd van respectievelijk Caen en RC Genk, mét aankoopoptie. “Er bestaat niet de minste twijfel over dat we verder willen met hen”, aldus coach Francky Dury.

De kans dat Peeters langer dan een half seizoen aan de Gaverbeek vertoeft, is groot. De 27-jarige Limburger gaf al aan dat het zijn bedoeling is om bij Zulte Waregem te blijven. Terugkeren naar de Ligue 1 spookt niet door zijn hoofd. Essevee heeft de bedoeling om opnieuw aan een centrale as te bouwen op het middenveld. U leest het goed, ook mét Ibrahima Seck. Beiden worden gehuurd en er is een aankoopoptie die naar verluidt betaalbaar is naar Waregemse normen. Eind mei, begin juni kan er een doorbraak verwacht worden in beide dossiers.

CERCLE BRUGGE. Spelers wacht strafessie

ercle Brugge wacht al sinds 16 december op een driepunter en behaalde een zeer povere 2 op 21. Laurent Guyot spaarde zijn manschappen niet. “Het is de eerste keer dat ik echt kwaad ben”, aldus de Fransman. “Sommige mensen denken al dat het seizoen gedaan is. We hebben het echt laten schieten. Het kan niet dat we een goed resultaat neerzetten tegen een topploeg als Club Brugge en we ons dan niet kunnen opladen voor een verplaatsing naar Moeskroen.”

Guyot last vandaag dan ook een strafsessie in. De gebruikelijke videoanalyse wordt overgeslagen, in de plaats daarvan wordt de hele match in groep herbekeken.

Lees ook

Hoofdpunten