Meisje (18) valt in coma na hevige hoofdpijn. 4 dagen later wordt ze wakker en heeft ze een baby

Bron © Mirror

Foto: Facebook

In het Britse Manchester is een achttienjarig meisje plots bevallen terwijl ze in een kunstmatige coma lag. De tiener wist niet dat ze zwanger was en moest bij het ontwaken stomverbaasd ontdekken dat ze moeder was geworden.

Niets wees erop dat Ebony Stevenson zwanger was toen ze begin december 2018 naar het ziekenhuis werd gevoerd omdat ze onwel geworden was. De achttienjarige studente fysiotherapie had geen buikje of last van ochtendmisselijkheid en ook haar regels kwamen normaal door.

Ebony wist niet dat ze zwanger was omdat haar ongeboren baby verscholen zat in één van haar twee baarmoeders - een zeldzame aandoening die uterus didelphys heet. Bij het meisje beschikte bovendien maar één van die baarmoeders over een eileider, wat haar kans op een zwangerschap bijzonder klein maakt. En toch.

Toen Ebony op 2 december getroffen werd door enkele beroertes, werd ze met spoed naar het hospitaal gebracht en daar in een kunstmatige coma gebracht. Onderzoek bracht aan het licht dat de tiener leed aan pre-eclampsie, een zwangerschapscomplicatie. Haar moeder werd ingelicht over de zwangerschap van haar dochter en omdat de situatie zo ernstig was, moest de baby zo snel mogelijk ter wereld komen.

Nauwelijks een dag na haar ziekenhuisopname en terwijl Ebony nog steeds in een coma lag, werd via een keizersnede een gezond dochtertje van 3,5 kilogram geboren. Toen Ebony op 6 december ontwaakte, ontdekte ze tot haar grote verbazing dat ze mama geworden was.

Intussen is Ebony bekomen van de shock en geniet ze van haar kersverse moederschap. Het dochtertje kreeg de naam Elody. “Wakker worden en te horen krijgen dat je zwanger was en een baby hebt gekregen, was overweldigend”, reageert ze bij Mirror.

“Mijn baby’tje voor het eerst zien, was surreëel. Het voelde zo onwerkelijk. Ik was bang dat ik geen connectie met mijn dochter zou voelen omdat ik geen tijd had om mij voor te bereiden op haar komst, maar vind haar geweldig. Het is echt een mirakel. Ik zou haar voor geen geld ter wereld willen veranderen.”

Door ehu
VOOR ABONNEES