Ze vergaf haar vriend dat hij haar neus (letterlijk) afbeet: nu is Alexandra vermoord door dezelfde partner

Bron © Mordovia Niews, Russian Times

Foto: Facebook

Een 20-jarige vrouw uit het Russische Saransk had haar grote liefde vergeven voor die keer dat hij haar neus letterlijk afbeet. Maar de verzoening had gruwelijke gevolgen, toen de stoppen van Oleg Myshadaev (20) nog maar eens doorsloegen. Nu heeft de twintiger zijn vriendin Alexandra Shaposhnikova op een brutale manier vermoord.

Pas na twee dagen gaf Myshadaev toe dat zijn vriendin Shaposhnikova helemaal niet boos weg was gewandeld na een ruzie in hun appartement in Saransk. Integendeel. De twintigjarige vrouw lag al twee dagen dood in de badkamer. Toen de politie binnendrong in de flat, stootten ze op een gruwelijk tafereel. Ze was neergestoken met een mes en neergeslagen met een hamer en biljartkeu.

Een vriendin zou op dat moment in het appartement hebben geslapen, maar zij dacht dat er niets aan de hand was. Zelf herinnerde ze zich amper iets van de avond daarvoor, omdat ze met zijn drieën stevig hadden gedronken. Er werden vijf lege wodkaflessen gevonden in het appartement.

Neus afgebeten

De speurders hadden weinig onderzoek nodig om te beseffen dat Myshadaev de dader was. Een jaar eerder was hij immers al voor de rechter moeten verschijnen voor buitensporig geweld: hij had Shaposhnikova in haar gezicht geslagen en haar neus afgebeten. Letterlijk. In het ziekenhuis konden de artsen de neus niet meer herstellen en de jonge vrouw moest met een verminkt gezicht door het leven gaan.

Ondanks de gruwel, alle jaloezie en oncontroleerbare woede vergaf ze Myshadaev zijn daden en besloot ze hun relatie voort te zetten. Meer nog, ze kwam zelfs pleiten in de rechtbank om hem een zo kort mogelijke straf te geven. “Ik wil niet dat hij in de gevangenis moet”, zei ze, toen de openbare aanklager een zware celstraf vorderde. Hij werd schuldig verklaard, maar kreeg slechts een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden. Aan de arm van Shaposhnikova liep hij als een vrij man naar buiten. Om haar een jaar later dus effectief te vermoorden.

Door mrra
VOOR ABONNEES