Jongeman (23) slachtoffer van zinloos geweld door ongewenste gasten op privéfeest

Foto: bfr

/ Roeselare / Staden -

In het West-Vlaamse Staden, nabij Roeselare, is een jongeman afgelopen weekend het slachtoffer geworden van zinloos geweld. De 23-jarige inwoner van de gemeente werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Het parket onderzoekt de zaak.

Het incident gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag aan feestzaal Blommenhof. Rond 3 uur kwamen twee 18-jarige, ongewenste gasten toe op het privéfeest dat er die avond plaatsvond. De 23-jarige man uit Staden raakte slaags met de mannen op de parking van de zaal. Na een vuistslag kwam hij stevig ten val en liep zo ernstige verwondingen op. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, hij is er nog steeds slecht aan toe maar is buiten levensgevaar.

De twee 18-jarigen konden later geïdentificeerd en opgepakt worden. Er werd een onderzoeksrechter aangesteld. Het parket onderzoekt de zaak verder.

Francesco Vanderjeugd, Open VLD-burgemeester van Staden, plaatste een bericht op Facebook over het incident. “We moeten met z’n allen samen een krachtig, sterk signaal geven tegen elke vorm van geweld.”

Door evdg, bfr
VOOR ABONNEES