Expert over vlucht MH370: “Piloot vloog als enige levende nog uren rond met spookvliegtuig”

Bron © Mirror

Foto: REUTERS

Wat er zich op vlucht MH370 afspeelde toen het vliegtuig op 8 maart 2014 totaal van de radar verdween, is nog altijd een mysterie. De schrijfster van een boek over mysterieuze vliegtuigcrashes zocht mee naar antwoorden en komt nu met een opmerkelijke theorie. Ze gelooft dat de copiloot nog uren rondvloog met een ‘spookvliegtuig’, nadat alle andere inzittenden al lang waren overleden.

Nog altijd hebben onderzoekers het raden naar wat er precies gebeurd is met vlucht MH370 van Malaysia Airlines. Zeker is dat het vliegtuig op 8 maart 2014 opsteeg in Kuala Lumpur, maar nooit aankwam op zijn bestemming: Peking. Na enkele uren vliegen verdween de Boeing 777 met 239 mensen aan boord van de radar. Wat er daarna gebeurd is, is nog steeds een mysterie.

Schrijfster en luchtvaartexpert Christine Negroni komt nu met een opmerkelijke theorie op de proppen. Volgens haar was de ondergang van de MH370 mogelijk te wijten aan een plotse decompressie, een verlies van cabinedruk. Na amper 15 minuten zouden alle passagiers en de piloot bezweken zijn aan een zuurstoftekort. Alle inzittenden, behalve copiloot Fariq Abdul Hamid. Hij zat op dat moment aan de stuurknuppel van de Boeing.

Expert over vlucht MH370: “Piloot vloog als enige levende nog uren rond met spookvliegtuig”
Foto: itv

Volgens Negroni daalde het zuurstofniveau in de cockpit veel trager en bleef Hamid daardoor in eerste instantie gespaard. Het maakte wel dat hij een reeks fatale en bizarre beslissingen nam tijdens zijn poging om het vliegtuig van de ondergang te redden. Uiteindelijk zou hij niet meer in staat zijn geweest de fatale afdaling in zee, volgens onderzoekers ergens in de Indische Oceaan, te vermijden.

“Het toestel vliegt plots zuidwaarts. Dat is het moment waarop ik denk dat hij bewusteloos is gevallen”, beweert Negroni. “Het zuurstofniveau was genoeg om de passagiers zo’n 15 minuten in leven te houden. Dus zij waren allemaal dood en er is geen enkele kans dat ze nog gereanimeerd konden worden. Ze waren al lang dood toen het vliegtuig in het water crashte.”

De schrijfster meent dat er zich 38 minuten na het opstijgen een elektriciteitsstoring heeft voorgedaan die elk radiocontact verbrak en de decompressie veroorzaakte. “Niets wat de piloot daarna nog gedaan heeft, houdt enigszins steek. Als een piloot iets doet wat onlogisch lijkt, is dat voor mij een teken dat hij niet meer bij zinnen is. En hypoxie (een toestand waarbij delen van het lichaam zonder zuurstof vallen, red.) is iets wat mensen buiten zinnen brengt.”

Door ehu
VOOR ABONNEES