Man zwaargewond na steekpartij op Linkeroever in Antwerpen, dader nog spoorloos

Op de Antwerpse Linkeroever vond dinsdagmiddag een incident plaats waarbij één persoon ernstig gewond raakte, een man van 40 met Marokkaanse nationaliteit. Hij werd gestoken met een mes. Er is nog geen volledige duidelijkheid over de precieze omstandigheden: volgens de lokale politie werd eerst melding gemaakt van een zwaar geval van verkeersagressie, maar getuigen spreken van een afrekening binnen het criminele milieu. De politie houdt een klopjacht naar de dader.

Het incident vond omstreeks 12.30 uur plaats aan het kruispunt van de Blancefloerlaan en de Waterhoenlaan. De politie kreeg melding van een gewond persoon na een zwaar geval van verkeersagressie. “Al is de situatie nog niet helemaal duidelijk”, aldus politiewoordvoerder Willem Migom. “Er is melding gemaakt van verkeersagressie, maar het is nog niet duidelijk of dat de concrete oorzaak is van dit incident.”

Er is ook sprake van een afrekening binnen het criminele milieu. Getuigen zagen hoe twee mannen schijnbaar na een ruzie achter elkaar aan holden. Ze verdwenen achter de hoek van de apotheek. Mogelijk was een van hen het uiteindelijke slachtoffer. De gewonde man werd in de apotheek aan het kruispunt aangetroffen en werd van daaruit gewond afgevoerd naar het Stuivenbergziekenhuis.

Gestoken met mes

De politie kreeg in eerste instantie ook melding van schoten. “Het is nog niet zeker of er geschoten werd, mogelijk gaat het om een steekpartij”, klonk het. Intussen is duidelijk dat het om een steekpartij gaat, de man werd in het been gestoken met een mes. Het slachtoffer is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. “De toestand is stabiel”, aldus Migom. “Het slachtoffer moet eerst verzorgd worden alvorens er een verhoor kan plaatsvinden.”

Klopjacht

De politie onderzoekt de zaak verder, mogelijke getuigen zullen ondervraagd worden om meer duidelijkheid te verschaffen. Er wordt een klopjacht gehouden naar de mogelijke dader, die is spoorloos. Ook het snelleresponsteam (SRT) kwam ter plaatse om de verdachte te zoeken, maar nazicht in de omgeving leverde niets op. De nabijgelegen apotheek en appartementen zijn ondertussen vrijgegeven.

Man zwaargewond na steekpartij op Linkeroever in Antwerpen, dader nog spoorloos
Foto: jtp
Door evdg, jtp
VOOR ABONNEES