Tesla-baas tweet weer een stommiteit

Bron © BELGA

Elon Musk werd al eens beboet voor het misleiden van beleggers via Twitter. Foto: BELGAIMAGE

Elon Musk heeft zichzelf weer eens in verlegenheid gebracht op Twitter. De Tesla-topman tweette een erg rooskleurige prognose voor het aantal geproduceerde elektrische auto’s van het merk. Alleen zat hij er 100.000 stuks naast.

In de eerste tweet, die pas na enkele uren werd geschrapt, schreef Musk dat Tesla dit jaar 500.000 auto’s zal afleveren. Dat terwijl het bedrijf in eerdere presentaties voor beleggers nog van 400.000 exemplaren in 2019 sprak.

Uiteindelijk zag Musk zijn fout in en verwijderde hij het bericht. Naar eigen zeggen wilde hij schrijven dat het jaarlijkse productietempo van Tesla eind dit jaar op een half miljoen per jaar ligt. “Voor dit jaar gaan we nog altijd uit van circa 400.000 leveringen”, lichtte hij toe in een nieuwe tweet.

Vorig jaar veroorzaakte Musk nog veel ophef met een tweet waarin hij ten onrechte beweerde dat Tesla van de beurs zou worden gehaald. Het bericht, waarin hij bovendien stelde dat de financiering rond was, leverde hem een boete bij beurswaakhond SEC op wegens misleiding van beleggers. Ook moest hij zijn functie als voorzitter van Tesla opgeven.

AANGERADEN