Man die echtgenote neerstak in Oordegem dood teruggevonden in cel

Demetrie H. overleed omstreeks middernacht in zijn cel. Foto: carlo coppejans/RR.

/ Oordegem -

Demetrie H. (35), de man die verdacht wordt van de moord op zijn vrouw Nancy M., is woensdag omstreeks middernacht dood aangetroffen in zijn cel. Dat bevestigt de gevangenis aan de redactie van Het Nieuwsblad. De verdachte zou zich van het leven beroofd hebben.

Demetrie H. zat in de cel op verdenking van moord op zijn echtgenote. Rond middernacht werd de man dood teruggevonden in zijn cel. Hij zou zich van het leven beroofd hebben. Het gevangeniswezen bevestigt het overlijden, “maar over de omstandigheden kunnen we geen verdere commentaar geven”.

Echtelijke ruzie

Dinsdagnacht stak H. zijn echtgenote dood in hun echtelijke woning in Oordegem, een deelgemeente van Lede. De avond van de feiten had slachtoffer Nancy M. bekend aan haar echtgenoot dat ze verliefd was op een andere man en dat ze hem zou verlaten. “Hij kon niet verkroppen dat ze bij hem weg wou”, zei een welingelichte bron eerder al aan Het Nieuwsblad. Naar verluidt waren er al langer problemen bij het koppel. Zo is de politie al meerdere malen tussengekomen bij echtelijke ruzies.

H. belde na de feiten zelf naar de politie om zich aan te geven. Hij verklaarde dat het niet de bedoeling was om zijn vrouw te doden, het mes moest enkel dienen om haar te bedreigen. De drie kinderen van het koppel (11,10 en 1 jaar oud) lagen te slapen op het moment van de feiten.

LEES MEER. Echtgenoot vermoordt mama van drie met vouwmes: “Hij kon niet verkroppen dat ze een ander had” (+)

De 35-jarige man werd woensdagnamiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde op verdenking van moord. Hij werd aangehouden en werd naar de gevangenis van Dendermonde gebracht. De man werd woensdagavond laat dood aangetroffen in zijn cel. Het overlijden werd onderzocht, waarbij de onderzoeksrechter, een wetsdokter en het afstappingsteam ter plaatse kwamen in de gevangenis.

Wanhoopsdaad

Alles wijst op een wanhoopsdaad, zo blijkt uit het onderzoek. Zelfdoding binnen de gevangenismuren komt gemiddeld één keer per maand voor, zo blijkt uit cijfers van Directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen. Van de 44 gedetineerden die in 2017 overleden in een penitentiaire inrichting of in een ziekenhuis waarnaar ze waren overgebracht, werden er dertien geïdentificeerd als zelfdoding.

Door het overlijden van de verdachte vervalt de strafvordering tegen hem. Als blijkt dat er geen derden betrokken waren bij de moord op de vrouw, zal het hele onderzoek afgesloten worden.

De drie kinderen van de vrouw worden opgevangen bij familie en worden bijgestaan door slachtofferhulp. Het jeugdparket zal de zaak opvolgen en indien nodig kan de jeugdrechter een beslissing nemen in het belang van de kinderen.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be

Door mkm, adm