Bekende attractie in Efteling moet worden stilgelegd omdat minderjarige zich misdraagt

Bron © Brabants Dagblad, Looopings.nl

Gondoletta, de bekende bootjesattractie in pretpark Efteling in het Nederlandse Kaatsheuvel, is zaterdagmiddag een tijdlang stilgelegd. Een minderjarige bezoeker was vanop een brug op het dak van een van de bootjes gesprongen en bleef er vervolgens ook nog een tijdje opzitten, zo meldt Brabants Dagblad. De jongen moest door leden van de beveiliging van het bootje worden gehaald en werd het pretpark uitgezet.

De jongen en zijn vrienden waren al langer kattenkwaad aan het uithalen rondom de attractie, zo meldt een woordvoerder van het pretpark. “Toen hij op het bootje sprong, zijn enkele personeelsleden met een motorbootje naar hem toe gegaan. Zij hebben hem van het dak gehaald en uit de attractie gezet.,We hebben de jongen zeer duidelijk gemaakt dat zoiets niet de bedoeling is en dat zulke streken heel gevaarlijk kunnen zijn. Niet alleen voor hem, maar ook voor de andere bezoekers.”

De attractie werd even stilgelegd en de jongen werd het park uitgezet. Aan de ingang werd hij opgehaald door zijn ouders, die op het moment van het incident niet bij hem waren. De jongen krijgt geen verdere straf en blijft welkom in de Efteling “zolang hij zich aan de regels houdt”.

Door mtm
AANGERADEN