Spaanse media focussen op Gareth Bale wanneer die felicitaties van ploegmaats weigert: staat hij alleen in de kleedkamer?

Foto: AFP

Real Madrid kent allesbehalve een leuk seizoen. In de Champions League lijkt het dan wel op weg naar de kwartfinales, maar in de competitie loopt het al een heel seizoen achter de feiten aan. Afgelopen weekend dankte het de zege bij Levante aan een strafschop in cadeauverpakking. Penaltynemer van dienst Gareth Bale ontweek echter de felicitaties van ploegmaats. Niet zonder reden, want de relatie tussen Bale en de rest van de kleedkamer zou verzuurd zijn.

Het was een vreemd beeld. Gareth Bale zet de belangrijke strafschop feilloos om, maar hij duwt ploegmaat Lucas Vazquez van zich af wanneer die hem wilt feliciteren. De Spanjaard is verrast en roept de Welshman nog iets achterna. “Schandalig”, vond ex-Real Madridspeler Alvaro Benito daarvan. “Je krijgt niet het gevoel dat hij echt geïrriteerd is omdat hij weinig speelt. Ik zou hem graag eens echt boos zien op Solari, dat hij wanhopig is om te spelen”, klonk het op radiozender Cadena SER.

De reden van de actie van Bale zou dan ook niet zozeer het gevolg zijn van onvrede over de weinige speelminuten (onder Solari is hij hoofdzakelijk invaller, nvdr.), maar omdat hij in onmin leeft met de rest van de spelersgroep. Volgens AS raakt de Welshman steeds meer geïsoleerd in de kleedkamer.

Alleen Engels

Onder meer Marcelo liet zich al uit over de kwestie. “Ik voel me eenzaam in de kleedkamer sinds het vertrek van Kiko Casilla, die naast me zat. Nu heb ik enkel Bale naast me, maar die spreekt alleen maar Engels”, zei hij aan Esporte Interativo. “Je kan je inbeelden hoe dat gaat. Het is altijd van “hey, hallo, dag.”

Bale zou zich ook nooit echt hebben aangepast aan de Spaanse levensstijl. “We hadden een etentje met de ganse spelersgroep, maar Bale en Kroos zijn niet gekomen omdat ze het te laat vonden”, vertelde Thibaut Courtois onlangs lachend in Het Laatste Nieuws. “We hadden afgesproken om halftien, en we zijn beginnen eten om kwart na tien. Rond middernacht zaten we aan de koffie. ‘Ik kom niet mee, jongens. Ik ga om elf uur slapen’, had Bale gezegd.”

Afzijdig op training

Die woorden en geruchten werden uiteraard breed uitgesmeerd in Spaanse media en zouden in het verkeerde keelgat geschoten zijn bij Bale, weet ook Marca. De linkspoot is boos en voelt zich niet begrepen. Het viel de Spaanse krant ook al op dat hij zich opvallend afzijdig houdt op training wanneer er gegrapt en gegrold wordt.

Bale kwam in 2013 over van Tottenham voor een toenmalig recordbedrag van 100 miljoen euro. Dit seizoen werd hij geacht de rol van Cristiano Ronaldo een beetje over te nemen, maar daar slaagt hij vooralsnog niet in. In 220 officiële matchen voor De Koninklijke was hij wel al goed voor 101 doelpunten en 63 assists.

Spaanse media focussen op Gareth Bale wanneer die felicitaties van ploegmaats weigert: staat hij alleen in de kleedkamer?
Enkel met Luka Modric leek Bale gisteren te willen vieren. Foto: EPA-EFE
Door rahe
AANGERADEN