President Trump haalt uit naar Oscarwinnaar Spike Lee: “Racistische aanval op zijn president”

Foto: Photo News, AFP

Eigenlijk waren de aanvallen op Donald Trump vrij zeldzaam tijdens de Oscaruitreiking vannacht. Maar de Amerikaanse president heeft op Twitter toch uitgehaald naar regisseur Spike Lee.

“Het zou leuk zijn als Spike Lee zich bij zijn toespraak zou kunnen houden, als hij een racistische aanval inzet op zijn president, die meer heeft gedaan voor Afrikaans-Amerikanen dan bijna alle andere presidenten!”, klonk het maandagmiddag op de Twitteraccount van Trump.

Trump reageerde daarmee op de toespraak van Lee na zijn bekroning voor het script van ‘BlacKkKlansman’. Lee maakte van zijn moment in de spotlights gebruik om een boodschap van diversiteit uit te dragen: “De verkiezingen van 2020 loeren om de hoek. Laat ons mobiliseren, laten we allemaal aan de juiste kant van de geschiedenis gaan staan, laten we de juiste morele keuze maken tussen liefde en haat. Let’s do the right thing”, verwees hij naar de film waarmee hij dertig jaar geleden al een Oscar had moeten winnen.

LEES OOK. De belangrijkste gebeurtenissen op de Oscars: een intiem moment, de val van een ster, maar ook... een bijzonder controversiële winnaar

Door jvh
VOOR ABONNEES