Fernando Gaviria klopt Elia Viviani en Caleb Ewan in koninklijke massaspurt in UAE Tour

De Colombiaan Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) heeft de tweede etappe in de UAE Tour gewonnen. Na de ploegentijdrit van gisteren was het de eerste rit in lijn, een vlakke etappe van 184 kilometer die de renners van Yas Mall naar Abu Dhabi bracht. In de massaspurt was Gaviria sneller dan Elia Viviani (Deceuninck-Quick Step) en Caleb Ewan (Lotto Soudal). Primoz Roglic (Jumbo-Visma) blijft leider.

Klik hier om onze digitale wielergids te ontdekken, met alle parcours en een beoordeling van alle renners

Het parcours leende zich tot een massaspurt en dus kregen we ook een lange ontsnapping. Vier renners kozen het hazenpad en kregen een maximum bonus van zo’n 9 minuten. Toen schoten de sprintersploegen in actie en het ging er hevig aan toe. De wind brak het peloton in verschillende stukken, Elia Viviani en Tom Dumoulin verzeilden bijvoorbeeld in de tweede grote groep, Trek-Segafredo-kopman Richie Porte zat zelfs nog een groep verder. Deceuninck-Quick Step moest vol aan de bak en bracht de eerste twee delen van het peloton weer bij elkaar. Ook de derde groep kwam weer aansluiten.

Net op het moment dat alles kalmer leek te worden, gingen Peter Kuriyanov (Gazprom-Rusvelo) en Charles Planet (Team Novo Nordisk) er opnieuw vandoor. De twee maakten eerder al deel uit van de eerste vlucht en reden nu een voorsprong van een kleine 5 minuten bij elkaar, maar ook die bonus smolt als sneeuw voor de zon toen het tempo in het peloton de hoogte inging. Dik tien kilometer voor de meet was hun avontuur over en kon de voorbereiding van de sprint beginnen.

Het was vechten om het goede treintje te vormen, het was UAE Team Emirates dat de spurt uiteindelijk kon inleiden. Kristoff piloteerde Gaviria naar de overwinning, voor Viviani en Ewan. De leiderstrui blijft in het bezit van de Sloveen Primoz Roglic.

 

 

- uitslag -

1. Fernando Gaviria

2. Elia Viviani

3. Caleb Ewan

4. Kristoffer Halvorsen

5. Erik Baska

Fernando Gaviria klopt Elia Viviani en Caleb Ewan in koninklijke massaspurt in UAE Tour
Door rahe