Remco Evenepoel na val in UAE Tour afgevoerd naar ziekenhuis: ”Toch wel een schrik gepakt”

Foto: NurPhoto via Getty Images

Remco Evenepoel is na nauwelijks twee uur wedstrijd uit koers gestapt in de Ronde van de Emiraten. De renner van Deceuninck - Quick Step kwam ten val toen hij een motor langs de kant van de weg probeerde te ontwijken. De jonge Brabander kon niet meer verder. In het ziekenhuis werden bij de onderzoeken geen breuken vastgesteld, enkel schaafwonden.

Klik hier om onze digitale wielergids te ontdekken, met alle parcours en een beoordeling van alle renners!

De jonge wielerbelofte Remco Evenepoel kwam woensdag in de vierde etappe van de UAE Tour ten val en werd met de ziekenwagen afgevoerd in het gezelschap van ploegdokter Joris Van Roy. De schade zou al bij al meevallen. “Het gaat vooral om schaafwonden”, verduidelijkt Van Mol. De renner was tevens bij bewustzijn en werd naar het ziekenhuis gebracht voor verdere verzorging, waarna hij teruggebracht werd naar het hotel.

“Ik ben uiteraard onder de indruk van wat er gebeurd is en heb toch wel een schrik gepakt”, reageerde Evenepoel achteraf. “Zo wilde ik mijn eerste wedstrijd in de World Tour zeker niet beëindigen. Maar buiten wat stijfheid valt de schade wel mee. Ik heb niets gebroken, dat is een hele opluchting. Ik hoop dat ik snel herstel en wil zo snel als mogelijk mijn plaats in het peloton terug innemen.”

De val deed zich voor aan kilometerpaal 85, hij zou een motard van de organisatie niet hebben kunnen ontwijken. Evenepoel geraakte in het zand verzeild en kwam zo ten val. Verder was niemand betrokken bij de valpartij.

“Hij voelde zich onwel”

“Hij was geschaafd aan de rechterkant maar voelde zich onwel, daarom hebben we hem voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht”, vertelde ploegleider Geert Van Bondt. “Na zijn prachtprestatie van gisteren is dit natuurlijk erg jammer maar ik zou het zeker geen gebrek aan ervaring noemen, ook Valverde valt hier in de finale en hem kan je toch moeilijk een gebrek aan ervaring verwijten. Het is nog afwachten, maar zijn programma komt normaal niet meteen in gevaar. Hij heeft nog even tijd.”

De volgende koers van Evenepoel zou normaal pas Nokere Koerse op 20 maart zijn. Hij neemt nu enkele dagen rust maar hoopt dit weekend de training te kunnen hervatten. Het verdere verloop van zijn wedstrijdprogramma komt hierbij normaal gesproken niet in het gedrang.

 

 

In zijn eerste WorldTour-koers stond de amper negentienjarige neoprof na drie ritten op de zeventiende plaats. In de bergrit van dinsdag werd hij knap vijftiende en zo beste Belg. Zijn profdebuut vierde hij eind vorige maand in de Ronde van San Juan.

Door Werner Bourlez in de Emiraten
AANGERADEN