Waarom Prinses Diana nooit een ontwerp van Karl Lagerfeld droeg

Bron © The Telegraph

Prinses Diana Foto: HBVL

Het was een van de grootste frustraties van grootmeester Karl Lagerfeld maar wijlen prinses Diana weigerde resoluut om een ontwerp van zijn hand te dragen. En daar had ze zo haar redenen voor.

Er was een tijd dat prinses Diana, die in 1997 om het leven kwam bij een auto-ongeluk, zich graag hulde in de creaties van Karl Lagerfeld, creatief directeur bij het Franse modehuis Chanel. Maar daar kwam abrupt een einde aan toen ze ontdekte dat haar echtgenoot prins Charles regelmatig kleding, juwelen en accessoires van het modehuis cadeau deed aan zijn minnares Camilla Parker Bowles.

“Het logo van Chanel, dat bestaat uit 2 C’s die in elkaar haken, werd al snel het symbool voor hun liefde”, zegt de Australische ontwerper Jayson Brunsdon aan de krant The Telegraph. “De twee C’s, toepasselijk voor Charles en Camilla, kregen voor prinses Diana een wrange nasmaak en ze weigerde van dan af aan nog een ontwerp van Chanel te dragen, tot grote frustratie van Lagerfeld.”

Waarom Prinses Diana nooit een ontwerp van Karl Lagerfeld droeg
Camilla Parker-Bowles Foto: Photo News

Maar de prinses is niet de enige die de ontwerpen van Lagerfeld links liet liggen. Ook haar schoondochter Kate Middleton draagt nooit een ontwerp van de Duitse grootmeester omdat hij haar zusje, Pippa Middleton, heeft beledigd. “Ik vind haar gezicht lelijk”, liet Lagerfeld optekenen in een interview. “Eigenlijk zou ze enkel haar achterste mogen laten zien.”

LEES OOK.

Door lla