Victor Campenaerts is nog niet vertrokken voor zijn poging of nog een renner valt binnenkort het werelduurrecord aan

© Photo News

Victor Campenaerts gaat in de nacht van 16 op 17 april in Mexico het werelduurrecord van Bradley Wiggins aanvallen. Dat staat nu op 54,526 kilometer. Maar er zijn blijkbaar nog gegadigden...

vtvn

Klik hier om onze digitale wielergids te ontdekken, met alle parcours en een beoordeling van alle renners!

De Deen Mikkel Bjerg (20) wil namelijk voor de tweede keer een poging doen om zijn naam in geschiedenisboeken te fietsen. De wereldkampioen tijdrijden bij de beloften, die in dienst rijdt van Hagens Berman Axeon, reed in oktober al de op één na snelste tijd ooit. Maar bij zijn 53,730 kilometer in Odense waren geen UCI-verantwoordelijken aanwezig en dus wil hij het opnieuw proberen.

“Ik besefte dat het enige dat ertoe doet voor mij, het werelduurrecord is”, vertelde Bjerg aan Wielerflits. “Daarom ga ik me dit jaar focussen op mijn totale power output in zestig minuten. Ik ga het in juni opnieuw proberen. Maar eerst gaan we kijken hoe ver Victor Campenaerts komt binnen een uur.”

LEES OOK.Wiggins hoopt dat Campenaerts zijn werelduurrecord breekt: “Ik wil op m’n 45ste niet nog altijd over mijn record praten”

Bradley Wiggins legde op 7 juni 2015 voor eigen volk in Londen in exact één uur tijd welgeteld 54,526 kilometer af. De poging van Campenaerts zal plaatsvinden in de Velodromo Bicentenario in Aguascalientes, gelegen op 2000 meter hoogte in Mexico. Die hoogte is een serieuze bonus om het record van Wiggins (eventueel) te breken.

De 27-jarige Campenaerts bereidt zichzelf momenteel in Namibië voor op de werelduurrecordpoging. De Antwerpenaar behaalde vorig jaar brons op het WK tijdrijden in Innsbruck en veroverde de voorbije twee jaar ook de Europese titel in het tijdrijden.

LEES OOK

Nu in het nieuws