Oud-winnaar Michael Valgren Andersen verkent vrijdag parcours van de Omloop Het Nieuwsblad

© Photo News

De winnaar van de laatste editie van de Omloop Het Nieuwsblad, Michael Valgren Andersen, verkent vrijdag met Team Dimension Data het parcours van de Belgische openingsklassieker. Althans de laatste 65 kilometer. De Zuid-Afrikaanse ploeg heeft naast de Deen Andersen ook nog Edvald Boasson Hagen, in 2014 nog derde in de Omloop, en Julien Vermote aan boord.

“We trekken vrijdag met zeven renners op pad. Diezelfde mannen staan ook op de deelnemerslijst van Kuurne-Brussel-Kuurne, het tweede luik van het Belgische openingsweekend. Iedereen ‘dubbelt’ dus bij ons”, stelt sportdirecteur Jean-Pierre Heynderickx.

“Ik vind de verkenning best belangrijk. Zeker de finale, de laatste 65 kilometer, zeg maar. Daar zitten nieuwe stukken in het parcours, in vergelijking met vorige editie. In koersen als de Omloop is parcourskennis heel belangrijk. Bovendien is het een ultieme test voor het materiaal en het gevoel te krijgen met de Vlaamse kasseien en wegen. Noem deze verkenning onze ‘finishing touch’ in aanloop naar de start in Gent.”

Edvald Boasson Hagen en Michael Valgren Andersen worden bij het kransje der favorieten gezet. “Beiden waren actief in de Ronde van de Algarve. Boasson Hagen won daar de inleidende tijdrit en pakte daarnaast nog twee toptienplaatsen. Michael Valgren Andersen is ook goed bezig en zal er alles aan doen om voor een tweede keer op rij de Omloop op zijn naam te zetten. Trouwens niet veel renners deden hem dat voor. En wij beschikken ook nog over Julien Vermote. Een man die de wegen heel goed kent.”

Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne voor Team Dimension Data:

Julien Vermote (Bel), Michael Valgren Andersen (Den), Edvald Boasson Hagen (Noo), Giacomo Nizzolo (Ita), Rasmus Tiller (Noo), Yaco Venter (ZAf) en Lars Ytting Bak (Den)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten