Mee in één minuut: top tussen Donald Trump en Kim Jong-un plots gestopt, kanker kan je vermijden, 8ste klimaatmars

Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
Voor de achtste donderdag op rij trokken jongeren de straat op om een ambitieuzer klimaatbeleid te eisen. Greta Thunberg en Anuna De Wever liepen opnieuw op kop, die laatste haalde ook uit naar Bart De Wever.
De bevoegde diensten van de federale overheidsdienst (FOD) Mobiliteit hebben maanden onderzoek gedaan naar een mogelijk incident met een bommengordel op Brussels Airport, de resultaten daarvan zijn nu bekend.
De top tussen Kim Jong-un en Donald Trump is abrupt beëindigd: de twee leiders konden geen akkoord bereiken, "maar blijven wel vrienden".
Dat er zo veel temperatuurrecords op zo’n korte tijd gebroken worden, is volgens weerman Frank Deboosere geen toeval. Toch is er volgens de Vlaamse Milieumaatschappij nog geen reden tot paniek.
Vier op de tien kankers bij mannen en de helft van alle kankers bij vrouwen in België vallen te vermijden als we onze levensstijl aanpassen. Dat blijkt uit een nieuwe studie.
Vlaams Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) is naar eigen zeggen ‘pissed’ dat niet alle scholen de onderwijshervorming doorvoeren zoals die is beslist door Vlaanderen.
In het West-Vlaamse Pittem heeft donderdag een zware brand gewoed op een varkensbedrijf. Meer dan 2.000 biggetjes stierven daarbij.
Nog niet uitgelezen? Meer nieuws op Nieuwsblad.be!
Door evdg
AANGERADEN