ROYALS. Meghan Markle ziet alweer vriendschap sneuvelen en komt er vierde kindje voor Kate Middleton en prins William?

© *

Er is de voorbije week weer heel wat gebeurd in de wereld van de royals. Fans merkten een opvallende afwezige op tijdens de babyshower van Meghan Markle... En krijgt schoonzus Kate Middelton binnenkort een vierde babyshower? Een overzicht van de leukste weetjes en roddels.

vwh

De Britse prins William en Kate Middleton hebben samen drie kinderen: prins George (5), prinses Charlotte (3) en prins Louis (bijna 1). Maar misschien kan daar nog een baby’tje bij om het gezin compleet te maken… Het koppel was deze week in Noord-Ierland en tijdens een bezoek aan het Braid Arts Centre in Ballymena maakte de hertogin van Cambridge kennis met de vijf maanden oude James. “Hij maakt me heel broody”, zei ze. Dat betekent vrij vertaald dat het kindje haar zin geeft in een nieuwe baby. Toen de papa van de jongen vroeg of ze een vierde kindje wil, liet ze uitschijnen dat prins William er niet voor staat te springen. “Ik denk dat William zich een beetje zorgen zou maken”, lachte ze. Een van de opmerkelijkste beelden van de week is trouwens van Kate Middleton: zij liet haar kunsten zien als ‘cafébazin’ en tapte pintjes in een pub in het Ierse Belfast.

LEES OOK. Kate Middleton tapt pintjes in de pub

Vriendschap voorbij?

Volgens de Page Six, de showbizzpagina van The New York Post, staat de vriendschap tussen Meghan Markle en actrice Priyanka Chopra serieus op de helling. Volgens een anonieme bron is de ster er het hart van in dat Markle niet aanwezig was op haar huwelijk met Nick Jonas. Daarom besloot ze naar verluidt om niet naar de decadente babyshower van de hertogin van Sussex te gaan in New York. “De vriendschap is over, tenzij Meghan haar excuses aanbiedt. Ze vindt immers dat Meghan hun vriendschapsband niet meer respecteert”, aldus de insider.

LEES OOK. Meghan Markle in Marokko: dolverliefd en met hennatattoo, maar alweer kritiek op jurken

Fans van het Britse koningshuis kunnen een nieuwe trouwjurk gaan bewonderen in Windsor Castle. De creatie van Peter Pilotto voor prinses Eugenie wordt er vanaf 1 maart tentoongesteld. Ook haar diadeem met smaragd, die ze leende van koningin Elizabeth, haar avondoutfit van Zac Posen en de outfits van bruidskinderen prins George en prinses Charlotte, zijn in de expositie opgenomen.

© ISOPIX

Koningin als covermodel

Over naar Jordanië, waar koningin Rania net als Kate Middleton even uit haar royale comfortzone trad. Zij prijkt momenteel op de cover van de Arabische Harper’s Bazaar, omdat ze samen met haar man koning Abdullah twintig jaar regeert over het land. In het blad heeft de vorstin het over haar privéleven. Zo verklapt ze onder meer dat ze haar vier kinderen op een zo normaal mogelijke manier wil opvoeden en ze niet wil dat ze hun titel van ‘prinses’ en ‘prins’ als een voorrecht zien. Leuk weetje: de foto’s van de koningin zijn gemaakt door Alexi Lubomirski, die ook de verlovingsfoto’s maakte voor prins Harry en Meghan Markle.

De Spaanse koningin Letizia viel dan weer op door haar elegante jurk van Nina Ricci, die ze ook al eens droeg in maart 2017. Ze trok de lavendelkleurige creatie met applicaties woensdag aan om de Peruviaanse president Martín Vizcarra en zijn vrouw Maribel Diaz te verwelkomen in hoofdstad Madrid.

© ISOPIX

Máxima zoekt volk

De Nederlandse koningin Máxima, die volgens haar make-upartieste Michelle Stern immer staalt dankzij een biologische botoxgel, is op zoek naar werkvolk. Een secretaresse voor haar secretaris om precies te zijn. De vereisten waaraan de man of vrouw moet voldoen? Discretie omtrent vertrouwelijke informatie over het Nederlandse Hof is een topprioriteit, de kennis van de Spaanse taal een groot pluspunt. Het loon dat ertegenover staat bedraagt maximaal 3.130 euro. Nog nieuws van bij onze noorderburen: de Duitse pers is tegenwoordig in de ban van prinses Amalia. Het tijdschrift Bunte concludeert op basis van foto’s van een skivakantie dat het vijftienjarige meisje modellenkwaliteiten heeft. Ze gedraagt zich volgens de auteur heel professioneel. Het blad is ook gecharmeerd door de zichtbare liefde tussen koning Willem-Alexander en zijn oudste dochter.

© ISOPIX

Eindigen doen we met een vertederend beeld uit eigen land. Koningin Mathilde speelde naar aanleiding van de Belgische Week tegen Pesten spelletjes met de kinderen van de Mechelse Sint-Jozef Coloma-school.

© ISOPIX

LEES OOK